Cum faci dulceaţa aromată din flori de soc. Ingredientele care dau un plus de savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florile de soc sunt ingredientul pentru o dulceaţă fină şi aromată FOTO: Claudia Balaş
Florile de soc sunt ingredientul pentru o dulceaţă fină şi aromată FOTO: Claudia Balaş

Plimbările în natură, după atât amar de stat în casă, ne vor bucura, dar ne vor oferi şi prilejul de a culege ingredientele pentru un preparat dulce special.

Florile de soc le folosim adesea pentru prepararea băuturii răcoritoare care are gustul copilăriei pentru mulţi dintre noi, socata. Mai puţini, însă, le achiziţionăm sau le culegem ca ingredient pentru dulceaţă. Cei care o fac, ştiu că obţin un dulce cu un gust foarte fin.

Iată de ce aveţi nevoie pentru preparatul aromat, conform indicaţiilor Claudiei Balaş, care ne-a dezvăluit reţeta proprie după care prepară dulceaţa de soc atât de lăudată de familie şi de colegii de serviciu.

Culegem sau cumpărăm câteva grămăjoare de flori de soc. Le spălăm şi le punem la scurs. Desprindem ulterior doar florile, astfel încât pentru dulceaţă să ne „scape“ cel mult codiţe foarte subţiri, asemeni firelor de mărar. Pentru 1.250 ml de apă va trebui să avem 400-500 grame de flori alese.

Facem un sirop dintr-un kilogram şi jumătate de zahăr şi 1.250 litri de apă. Adăugăm o lămâie tăiată felii (mare grijă atunci când cumpăraţi lămâile, va trebui să fiţi siguri că le puteţi folosi coaja, prin urmare cumpăraţi lămâi bio, celelalte au indicaţia clară de a nu folosi coaja, care este tratată cu o substanţă nocivă) şi puţină coajă rasă. Când siropul s-a închegat puţin, scoatem feliile de lămâie şi vom adăuga florile, care trebuie fierte câteva minute bune. Ca la orice dulceaţă, testul final este cel în care picurăm pe o farfurie siropul şi acesta nu se extinde. Este semnul că dulceaţa noastră este gata şi că, în scurt timp, o putem pune în borcane.

Deşi dulceaţa din flori de soc este foarte parfumată, pentru cei care iubesc vanilia putem adăuga aproape de final şi acest ingredient. Tot când dulceaţa este aproape gata mai putem adăuga încă puţină zeamă de lămâie.

CITIŢI ŞI: Cum preparăm socata, băutura delicioasă a începutului de vară. Reţetă simplă, cu flori proaspete

Cum se prepară dulceaţa de nuci verzi, un desert rafinat absolut delicios

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite