Creşteri salariale de 700 - 800 lei pentru funcţionarii din comunele Oltului. Aleşii se arată bucuroşi că le-a crescut venitul

Creşteri salariale de 700 - 800 lei pentru funcţionarii din comunele Oltului. Aleşii se arată bucuroşi că le-a crescut venitul

Primarul Slatinei, Emil Moţ, va încasa aproape 9.000 lei după majorările aprobate în cursul lunii iulie, în vreme ce preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu, va pleca acasă, având în vedere noul nivel al indemnizaţiei şi sporul care i se poate acorda pentru implementarea de proiecte, cu peste 15.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salariile funcţionarilor din cadrul Primăriei Slatina au crescut, în medie, cu 500-600 lei net - declara juristul instituţiei, Mihaela Otincelescu, după şedinţa în care au fost aprobate creşterile - urmând ca această creştere să se vadă în buzunare chiar din august, consilierii municipali slătineni (cărora şi lor le-a crescut indemnizaţia, ajungând la aproape 900 lei) votând ca mărirea să se aplice începând cu 1 iulie, având în vedere că sumele necesare au fost prevăzute în bugetul adoptat în aprilie.

Salarii şi mai bune au funcţionarii Consiliului Judeţean Olt, unde cel mai mic este cel al îngrijitorilor, care pot avea doar şcoala generală, şi pentru care acesta pleacă de la 2.000 lei (pentru debutanţi, gradaţia 0) şi poate ajunge la 2.410 lei pentru îngrijitorii cu vechime, în vreme ce muncitorii calificaţi au salarii care pornesc de la 2.300 lei, un şofer cu gradul I având salariul de bază de 2.811 lei. Mai puţin are un consilier juridic debutant în cadrul aceleiaşi instituţii (2.500 lei, gradaţia 0), însă consilierii gradul I A, gradaţia 0, ajung la 5.622 lei.

Şefii de birou de la CJ Olt au până la 8.680 lei, şefii de serviciu – acelaşi maxim, directorul executiv poate depăşi 10.500, la fel şi arhitectul-şef (dacă are gradul II), în vreme ce pentru secretarul judeţului a fost stabilit un nivel de 10.500 pentru gradul i şi 11.500 gradul II. În funcţie de vechime se aplică şi coeficienţii, care pot să crescă în mod considerabil salariul.

Vicepreşedinţii CJ Olt, Ioan Ciugulea şi Virgil Delureanu, ajung la 14.500 lei (o indemnizaţie lunară de încadrare de 11.600 lei, plus majorarea de 2.900 lei pentru implementarea proiectelor cu finanţare europeană).

Deşi aflată în subordinea CJ Olt, la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt salariile nu ating nivelul celor din CJ. Directorului general i s-a fixat o indemnizaţie de 7.000 lei, în timp ce pentru funcţiile publice de execuţie se porneşte de la 1.700 lei, mai puţin decât îngrijitorii CJ Olt.

Creşteri au operat aproape primăriile, consilierii locali dându-şi girul pentru aceste măriri, cu atât mai mult cu cât, după creşterea indemnizaţiei primarului, cresc şi indemnizaţiile pentru aleşii locali din consiliu, plătiţi procentual din indemnizaţia edilului-şef. 

La Primăria Tufeni, de exemplu, în cifre absolute creşterile salariale în cazul funcţionarilor sunt de 700-800 lei, pentru consilieri stabilindu-se creşterea la 10% din indemnizaţia primarului, ceea ce înseamnă că vor pleca acasă, lună de lună, cu 400 de lei, spune primarul Eugen Şotae, deşi există şi teama că, la un moment dat, banii s-ar putea epuiza.

La Prefectura Olt, care dă girul de legalitate, nu au ajuns încă aceste hotărâri, astfel încât funcţionarii să se poată pronunţa cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare, a declarat subprefectul Radu Ioniţă.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: