Creşte dramatic focarul din căminul de bătrâni de la Slatina. 83 vârstnici infectaţi, care vor fi îngrijiţi de personal de asemenea pozitiv

Creşte dramatic focarul din căminul de bătrâni de la Slatina. 83 vârstnici infectaţi, care vor fi îngrijiţi de personal de asemenea pozitiv

Peste 80 de bătrâni îngrijiţi la Slatina, într-un centru al DGASPC Olt, au fost depistaţi pozitiv FOTO: Mediafax

Numărul vârstnicilor cu teste pozitive pentru SARS-CoV-2, în focarul de la centrul de îngrijire din Slatina, a atins 83.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Publică Olt a transmis rezultatul testelor prelevate de la bătrânii îngrijiţi în centrul din Slatina, aflat în structura DGASPC Olt. 83 de beneficiari, din cei 132, este numărul final al testelor pozitive. Beneficiarii au fost izolaţi într-un segment de clădire şi vor fi îngrijiţi de personal care are, de asemenea, teste pozitive. Reamintim că 28 angajaţi au fost testaţi pozitiv, probele fiind prelevate în cadrul programului propriu de testare.  Pornindu-se de la aceste teste pozitive, au fost ulterior testaţi şi bătrânii îngrijiţi aici.

Personalul cu teste pozitive este carantinat 14 zile la locul de muncă, fiind cazat într-o clădire din curtea centrului, folosită anterior ca centru de recuperare. Funcţionarea după acest program a mai fost, de altfel, experimentată pe perioada stării de urgenţă. 

Familii bătrânilor îngrijiţi al Slatina au fost anunţate despre situaţie, a menţionat directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca. Cel mai vârstnic beneficiar îngrijit aici, care are test pozitiv, are 93 ani. Vestea bună este aceea că starea bătrânilor nu pune probleme, practic aceştia neprezentând simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2. Bătrânii au fost evaluaţi de către un medic infecţionist, acre a şi prescris medicaţia pentru această fază a bolii, tratamentul urmând să fie administrat de personalul centrului.

În centru se funcţionează pe circuite separate pentru pozitivi şi negativi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările