Contrabandişti aflaţi în tranzit cu marfă de aproape 300.000 lei, capturaţi la Slatina. De unde i-au săltat poliţiştii

Contrabandişti aflaţi în tranzit cu marfă de aproape 300.000 lei, capturaţi la Slatina. De unde i-au săltat poliţiştii

Trei persoane suspecte într-un caz de contrabandă, doi români şi un cetăţean sârb, au fost reţinute la Slatina, confiscându-se şi o cantitate mare de marfă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a avut loc miercuri, 17 aprilie 2019, fiind coodonată de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Oamenii legii aveau în cercetare un cetăţean sârb care împreună cu alţi trei suspecţi, români, începând cu anul 2018 au constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul săvârşirii unor infracţiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător. Membrii grupării achiziţionau ţigarete netimbrate din mai multe judeţe din nordul României, dar şi din judeţul Dolj, pe care le transportau spre membrii reţelei specializaţi în valorificare.

„Membrii grupului infracţional au  colectat si achiziţionat   cantităţi mari de ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj. Ţigaretele erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu - Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane.

Astfel, o parte din membrii grupului, aflaţi fie în nordul ţării, fie în judeţul Dolj, au colectat cantităţi foarte mari de ţigarete, nemarcate sau fără marcaje fiscale corespunzătoare, pe care le deţineau în scopul vânzării  ulterioare“, a transmis DIICOT.

Al doilea segment al grupului prelua de la aceştia cantităţi mari de ţigarete, pe care le transporta cu diverse autoturisme până la locurile de depozitare, după care le vindea către persoane care le comercializau direct către consumatori. Se folosea un autoturism în care se afla baxurile cu ţigarete precum şi diferite alte autoturisme pe post de „antemergător”, scopul fiind acela de a evita o eventuală oprire în trafic a autovehiculului în care se aflau ţigaretele. U astfel de transport a fost interceptat de anchetatori la Slatina, într-o benzănărie.
„În seara zilei de 17.04.2019, în jurul orei 21:55, într-o staţie de alimentare situată pe raza localităţii Slatina, judeţul Olt, au fost identificate două autovehicule, dintre care un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, şi o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau  trei persoane, suspecţi în cauză, doi cetăţeni români şi un cetăţean sârb.
În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită, în compartimentul marfă, într-un spaţiu special amenajat în pereţi dublii, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei“, au mai transmis procurorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările