VIDEO  Continuă demolările la Spitalul Judeţean Slatina: vechile porţi de acces, puse la pământ

VIDEO  Continuă demolările la Spitalul Judeţean
Slatina: vechile porţi de acces, puse la pământ

În locul vechilor porţi demolate va fi amenajată o nouă cale de acces    (FOTO: Mugurel Manea)

La Spitalul Judeţean Slatina au reînceput lucrările de demolare. De data aceasta este vorba despre cele două porţi principale de acces în curtea unităţii sanitare. Dărâmarea celor două căi de acces vine în continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean, plan demarat în ianuarie cu desfiinţarea vechii Unităţi de Primiri Urgenţe şi construirea alteia noi. În locul celor două porţi demolate acum va fi amenajată a nouă cale de acces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demolarea celor două căi principale de acces în curtea Spitalului Judeţean Slatina a fost aprobată în luna aprilie a.c. printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Olt, instituţie care, alături de Primăria municipiului, reprezintă „finanţatorii” modernizării unităţii sanitare. Iar lucrările de cosmetizare a spitalului vor continua cu desfiinţarea gardului din fier, care este cel original de la inaugurarea unităţii în anii ’70.

În locul celor două porţi demolate urmează a fi amenajată o altă cale de acces în curtea unităţii sanitare şi, de asemenea, o piaţetă. Acest proiect va fi dus la îndeplinire în primăvara anului viitor, acum având loc doar operaţiunea de demolare. Startul demolărilor la spital a fost dat în luna ianuarie a.c., când a fost pusă la pământ intrarea principală în spital unde era amplasată secţia Primiri Urgenţe. 

„Aceste lucrări de demolare a celor două căi de acces în curtea Spitalului Judeţean Slatina sunt puse în practică în continuarea proiectului nostru şi al autorităţilor finanţatoare – Consiliul Judeţean şi Primăria Slatina – de a moderniza complet parterul unităţii sanitare prin demolarea vechii secţii Primiri Urgenţe şi amenajarea alteia noi, cu dotări performante. Cea mai grea parte a proiectului a fost aproape finalizată, şi aici mă refer la amenajarea noii secţii Urgenţe. Mai avem puţin de lucru la parterul spitalului unde se află această secţie amplasată şi urmează ca, în luna decembrie, să inaugurăm acest proiect”, a declarat managerul unităţii, dr. Andrei Iordache.

„Sper să fie ceva care să nu ne facă de râs”

Utilajele grele au demarat propriu-zis lucrările de distrugere a celor două porţi marţi – 24 noiembrie, când primul punct de acces în curtea spitalului dinspre bulevardul Nicolae Titulescu a fost pus la pământ, iar miercuri a venit rândul porţii principale de lângă sediul Policlinicii/Ambulatoriului. Trecătorii au privit cu uimire cum vechile puncte de intrare în curtea spitalului sunt puse la pământ în câteva ore.

„Nu ştiu ce se întâmplă de le pun la pământ, probabil că vor construi altele noi că acestea sunt cele vechi de când s-a deschis spitalul ăsta. Parcă nu-mi vine să cred că le-au demolat, vorbesc serios. Sunt curios cum o să arate ce vor să facă aici; văd că au făcut frumos corpul ăsta nou de clădire de la intrare (noua secţie Primiri Urgenţe, n.a.), sper să fie ceva care să nu ne facă de râs”, a spus Iuliana Popa.

Intenţia autorităţilor este aceea de a asigura o fluidizare naturală a ambulanţelor ce vor veni cu pacienţi la Spitalul Judeţean Slatina, fluidizare care, în vechiul context al celor două puncte de acces, îngreuna acest deziderat. Reamintim că valoarea proiectului de schimbare a imaginii UPU şi a Spitalului Judeţean Slatina – în ansamblu – se ridică la aproape 65 miliarde lei vechi, sumă asigurată integral din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean şi ale Primăriei municipiului.

 

Vă mai recomandăm: pe aceeaşi temă:

Dispare fosta poartă de acces principală în Spitalul Judeţean Slatina

FOTO+VIDEO  Finalizarea noii secţii Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, pe ultima sută de metri

FOTO-VIDEO  Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă „look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se modernizează, dar nu scapă de scandaluri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările