Concursurile suspendate în ianuarie se reiau la Spitalul Judeţean Slatina. Numărul de posturi vacante este dublu

Concursurile suspendate în ianuarie se reiau la Spitalul Judeţean Slatina. Numărul de posturi vacante este dublu

Anunţul de concurs urmează să fie publicat în aceste zile Foto: Alina Mitran

Concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante de asistent medical, infirmier şi brancardier, suspendate la începutul anului, vor fi curând reluate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Numărul posturilor a fost suplimentat, iar până la încadrarea noilor angajaţi se va realiza o redistribuire între secţii, astfel încât activitatea să se desfăşoare optim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt motivau luna trecută că s-a solicitat suspendarea concursurilor programate încă din decembrie pentru că nu era aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al unităţii spitaliceşti, aferent anului 2016. Situaţia s-a schimbat, aşa că se revine.

Numărul de posturi care se scot la concurs  s-a dublat faţă de ce s-a stabilit iniţial, astfel că cei interesaţi se pot înscrie pentru unul din cele 30 de posturi de asistent medical, 15 de infirmier şi cinci de brancardier vacante.

Am stabilit în Comitetul Director reluarea acestor concursuri, anunţul va fi făcut în aceste zile. Vom anunţa şi candidaţii deja înscrişi despre reluarea procedurii, aceştia nemaifiind nevoiţi să depună din nou documentele. Până atunci vom hotărî cum organizăm activitatea pe secţii astfel încât să suplinim nevoia de forţă de muncă. De principiu am stabilit că vom folosi, pentru detaşări, criteriul ultimului venit în secţia respectivă“, a declarat noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ec. Elena Vişan.

După analiza realizată pentru fiecare secţie în parte, cel mult zece asistente medicale vor fi detaşate, pentru două luni, în secţiile cu deficit mare de personal, unde nu se mai pot asigura turele, iar personalul lucrează fără liber şi concedii.

„Ne-ar trebui cel puţin 100, dar având în vedere situaţia, putem înţelege că se scot la concurs deocamdată aceste 50 de posturi“

Personalul mediu sanitar şi personalul auxiliar din spital a ajuns la limita puterilor, spun liderii de sindicat. Sunt câteva secţii unde, pur şi simplu, nu se mai poate întocmi graficul de lucru, secţiile fiind nevoite să-şi desfăşoare activitatea cu trei infirmieri. „Avem probleme foarte mari la Gastroenterologie, la Chirurgie, la Pediatrie, la Ginecologie, la Oncologie medicală... Ne-ar trebui cel puţin 100 de posturi, dar având în vedere situaţia, înţelegem că se scot deocamdată aceste 50 de posturi. Urmează să stabilim şi cum se va face redistribuirea de personal între secţiile care stau relativ bine cu încadrarea şi secţiile care nu se mai descurcă, unde oamenii au sute de ore suplimentare de recuperat, nu-şi pot lua concediile, nu se mai acoperă turele. Oricum, cei care vor fi detaşaţi trebuie să ştie că-şi vor păstra drepturile salariale, chiar dacă se întâmplă să meargă într-o secţie cu un spor mai mic.

În ultimii ani s-a tot plecat, s-au pensionat, au plecat în străinătate, din nefericire au mai şi decedat, iar angajări nu s-au mai făcut de atâţia ani“, a declarat liderul Sindicatului cadrelor Medii din Spitalul Judeţean, Roxana Dumitrescu.

Citiţi şi: Concursurile pentru posturile de medic, asistent medical, infirmier şi brancardier la Spitalul Judeţean se suspendă. Peste 90 de candidaţi deja înscrişi au primit vestea

Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: