Concursurile pentru posturile de medic, asistent medical, infirmier şi brancardier la Spitalul Judeţean se suspendă. Peste 90 de candidaţi deja înscrişi au primit vestea

Concursurile pentru posturile de medic, asistent medical, infirmier şi brancardier la Spitalul Judeţean se suspendă. Peste 90 de candidaţi deja înscrişi au primit vestea

Cei care sperau la un loc de muncă în Spitalul Judeţean mai au de aşteptat Foto: Alina Mitran

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina suspendă mai multe concursuri pentru ocuparea a peste 25 de posturi de medic (un post), farmacist (un post), asistent medical (10 posturi), infirmier (10) şi brancardier (cinci), programate să aibă loc în această perioadă, motivaţia fiind o notificare din partea ordonatorului principal de credite, Consiliul Judeţean Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Anunţul a fost făcut astăzi, deşi procedura pentru o parte din respectivele concursuri a demarat încă de anul trecut, iar pentru posturile de asistent medical, infirmier şi brancardier există peste 90 de candidaturi ( cele mai multe pentru asistent medical - 82, pentru celelalte perioada de înscrieri nu se încheiase).

„În primă fază Consiliul Judeţean ne-a aprobat scoaterea la concurs a acestor posturi, totul a fost în regulă, în urmă cu trei zile am primit o adresă din partea lor în care ni se solicită, fiind ordonatori principali de credite, să suspendăm acest concurs, invocând două motive: unul care ne incriminează pe noi că nu am fi îndeplinit o anumită procedură - concluzia noastră, la nivelul conducerii, a Comitetului Director, a Serviciului Juridic şi a Serviciului Resurse Umane a fost că  s-a respectat întocmai - şi al doilea motiv, că încă nu este aprobat bugetul pe 2016.

Punctul nostru de vedere a rămas acelaşi, doar că, dacă dânşii, în calitate de ordonatori principali de credite, au decis acest lucru, am luat act de punctul de vedere şi am decis acest lucru. Puteam să mergem în continuare cu procedura, dar având în vedere situaţia la limită, în sensul că mie îmi expiră mandatul, mi s-a părut corect să urmez decizia CJ“, a declarat managerul Andrei Iordache.

Consiliul Judeţean invoca în adresa cu nr. 376/14.01.2016 înaintată unităţii spitaliceşti că s-au încălcat prevederile art. 5 alin. (1) din metodologia de organizare a concursurilor de ocupare a posturilor de medic şi că anul fiscal 2015, în care s-a dat acordul de principiu pentru organizarea acestor concursuri, s-a încheiat, propunând totodată suspendarea lor până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al unităţii spitaliceşti.


 Citiţi şi: Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit

 

Concurs pentru angajarea de infirmieri şi brancardieri la Spitalul Judeţean. Sunt 15 posturi libere, se cere doar şcoala generală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: