Compania de transport care a suspendat curse pentru a limita răspândirea Covid-19. „Surprinzător, dar lumea a înţeles să stea acasă, circulau mai mult goale“

Compania de transport care a suspendat curse pentru a limita răspândirea Covid-19. „Surprinzător, dar lumea a înţeles să stea acasă, circulau mai mult goale“

La finalul fiecărie curse autobuzele se dezinfectează FOTO: Alina Mitran

O companie de transport local a suspendat anumite curse, pentru a-i descuraja, astfel, pe locuitorii din municipiu să se expună riscului de a contracta temutul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea de transport local Loctrans S.A., aparţinând Primăriei Municipiului Slatina, a decis să suspende cursele obişnuite din municipiu, păstrându-le şi chiar suplimentând mijloacele de transport pentru cele de la periferie, către zona industrială, folosite de muncitorii care merg către uzine. Decizia a fost adoptată pentru a-i descuraja pe slătineni să se deplaseze şi, astfel, să rişte să contracteze noul coronavirus, măsura adresându-se în special vârstnicilor, ale căror călătorii sunt suportate din bugetul local. Autobuzele care astfel rămân la dispoziţie vor fi alocate curselor către zona industrială, în aşa fel încât să se diminueze aglomeraţia şi călătorii să poată să ocupe locurile în condiţii de siguranţă, la distanţă unul de celălalt. Asta pentru că, deşi două fabrici şi-au anunţat deja intenţia de a suspenda temporar activitatea (este vorba de Pirelli, care a închis deja, de miercuri, fabrica, şi de Bekaert, care va adopta aceeaşi decizie începând de săptămâna viitoare), alte fabrici continuă să producă şi în aceeaşi perioadă.

„Ca urmare a  evoluţiei  situaţiei naţionale cu privire la instalarea stării de urgenţă, în scopul protejării cetăţenilor municipiului Slatina şi a reducerii riscului de transmitere a virusului COVID-19,  S.C. LOCTRANS S.A. anunţă modificarea programului de transport public în perioada 20 martie - 16 aprilie 2020“, au anunţat oficialii companiei, menţionând care sunt aceste modificări:

• Menţinerea şi suplimentarea curselor ce deservesc platforma industrială Slatina     ( Prysmian, TMK, Pirelli, Bekaert, ALRO etc.), liniile 1A, 1B, 1C, 5B şi 4 – aferente schimburilor 1, 2 şi 3 ale angajaţilor; Această măsură de suplimentare are ca scop facilitarea distanţei recomandate dintre pasageri.
• Menţinerea parţiala a curselor liniei 1(DSV) – 4 curse,  orele 07:15 ; 08:05; 15:55 ; 17:00;
• Menţinerea parţiala a liniei 3 - 2 curse , orele 06:40, 16:00 ( curse ce deservesc agenţii economici din zona)
• Suspendarea temporară a curselor de pe liniile: 1, 2, 3, 4 şi 5, cu excepţia celor menţionate în prealabil;
• În această perioadă S.C. LOCTRANS S.A. va emite şi elibera doar abonamente pentru salariaţii operatorilor economici din platforma industriala Slatina la punctul de lucru din Bulevardul A.I. Cuza numărul 22, bloc FA21, PARTER.
• Dispeceratul va funcţiona 24/24 h la sediul societăţii din strada Crişan nr. 33.

Directorul Loctrans S.A., Cătălin Grecu, a declarat pentru Adevărul că măsura adoptată are drept scop descurajarea deplasărilor având în vedere sfaturile specialiştilor. Grecu a apreciat, însă, că în ultimele zile slătinenii şi-au diminuat semnificativ călătoriile în oraş. „A fost o surpriză şi pentru noi. Autobuzele mergeau mai mult goale, oamenii au înţeles că se expun unor riscuri circulând cu transportul în comun, şi mă refer în primul rând la vârstnici, categoria cea mai vulnerabilă“, a spus Grecu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările