Comisarii de mediu, în grevă generală: „Dăm amenzi de sute de milioane şi ne târăsc prin instanţe, unde ne apărăm singuri“

Comisarii de mediu, în grevă generală: „Dăm amenzi de sute de milioane şi ne târăsc prin instanţe, unde ne apărăm singuri“

Comisarul Mihai Chivu, Garda de Mediu Olt FOTO: Alina Mitran

Angajaţii Gărzii de Mediu Olt, ca şi colegii lor din ţară, se vor afla de miercuri, 10 mai, în grevă generală, fiind decişi să înceteze protestul doar atunci când revendicările le vor fi soluţionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Nivelul salariilor este cea mai mare durere a comisarilor de mediu, cărora de vreme bună li se promite că vor încasa în curând venituri asemănătoare celor din Garda Forestieră. Lucrurile nu s-au întâmplat, însă, aşa, iar negocierile pe care le-au purtat au rămas fără ecou.

„E mult spus negocieri, pentru că negociere înseamnă să ceri ceva şi să ţi se şi dea ceva, or noi n-am obţinut nimic. Vor fi mai multe probleme de mâine, activitatea va fi întreruptă total. Cel mai mult vor avea de suferit cei care accesează bani pe fonduri europene şi au nevoie de raportul de mediu. Am primit încă cinci solicitări, pe care le-am repartizat astfel încât să le putem realiza astăzi, pentru că noi considerăm că este o prioritatea accesarea de fonduri europene. Ce se va întâmpla de mâine încolo, însă, nu ştim“, a declarat Mihai Chivu, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Olt.

Cel mai mare salariu al unui comisar al Gărzii de Mediu este de aproximativ 2.100 lei, spun comisarii, însă debutanţii pleacă acasă, după o lună de muncă, şi cu 1.100-1.200 lei. Asta în timp ce, mai spune comisarul Mihai Chivu, sunt în situaţia de a constata contravenţii şi a aplica amenzi consistente, poate cele mai mari, comparativ cu alte instituţii. „Dăm amenzi de sute de milioane lei vechi şi ne târăsc prin instanţe, pe la parchete, suntem cercetaţi pentru abuz în serviciu. Nu te reprezintă nimeni, nu te reprezintă instituţia, te reprezinţi singur“, a mai spus comisarul.
Consecinţele formei extreme de protest al comisarilor pot fi dintre cele mai grave: „Mă gândesc ce s-ar putea întâmpla în cazul unei poluări accidentale sau în cazul unei infracţiuni, spre exemplu, cine ar merge să constate“, a încheiat comisarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: