Ciobanul dat dispărut a fost găsit în viaţă. Proprietarii vor explicaţii: „Şi cele 30 de oi ale noastre unde sunt?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul în vârstă de 50 ani a fost găsit la domiciliu, unde a revenit după trei zile
Bărbatul în vârstă de 50 ani a fost găsit la domiciliu, unde a revenit după trei zile

Bărbatul de 50 ani, cioban la o stână din judeţul Olt, dat dispărut cu trei zile în urmă, a fost găsit. Proprietarii animalelor pe care acesta le-a abandonat în câmp, 70 de oi murind îngheţate, vor să ştie unde au dispărut alte aproximativ 30 de oi.

Ciobanul dat dispărut în cursul acestei săptămâni a fost găsit în cea de-a treia zi de căutări, la domiciliul unui prieten al acestuia, în localitatea Voineasa din judeţul Olt. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a plecat de la stâna la care lucra şi s-a dus în judeţul vecin, Vâlcea, pentru a-şi căuta de lucru. Plecarea, însă, a decis-o fără să-i anunţe şi pe proprietarii animalelor de care avea grijă. Familia care îl angajase în urmă cu mai bine de două săptămâni vrea acum să ştie ce s-a întâmplat cu aproximativ 30 de oi, care sunt de negăsit. 

Florică Ţucureanu a dispărut în după-amiaza zilei de 19 ianuarie 2021, abandonând turma de oi. Proprietarii animalelor au pornit seara în căutarea acestora, le-au găsit pe câmp, speraite, fără cioban, însă de-abia a doua zi dimineaţă au observat că aproximativ 100 oi lipsesc. Pornind în căutarea celor dispărute, au găsit în pârâul Bârlui, din localitate, zeci de cadavre. În cursul operaţiunilor desfăşurate de către pompierii ISU Olt au fost degajate 70 de cadavre. Fermierul spune însă că îi lipsesc 100 de oi, nu 70, aşa că vrea să ştie ce s-a întâmplat.

„Nu ne-a anunţat nimeni că a fost găsit. Bine că e în viaţă, dar să ne spună ce e cu oile noastre, unde sunt. O fi fost cu cineva pe mână, le-a vândut... Nu mai avem vreo 30 de oi, să vedeam ce-a făcut, cum... (...) Trebuie să ne-ntâlnim cu el să-l întrebăm: bă, cum ai făcut, cui le-ai lăsat? Le-o fi luat el, le-o fi dus cu careva...“, a declarat soţia fermierului din Bobiceşti, pentru „Adevărul“. Bărbatul nu se afla pentru prima dată în slujba fermierului din Bobiceşti. Angajatorul său crede că fie s-a speriat de pagubă, fugoind, fie a avut o înţelegere cu cineva, pentru a fura animalele. Pare surpinzător, însă, că s-a gândit să renunţe la o situaţie destul de convenabilă pentru el, crede soţia fermierului, pentru că-i asigurau ciobanului salariu, dar şi condiţii de trai în mijlocul familiei lor.

„Casă, masă, ţigări, bani, dormit, îl spălam, tot. Eram ca o familie, mâncam toţi la masă“

„L-am mai avut înainte. Cred că  plecat din cauză că a-necat oile, le-o fi vândut, restul, cine ştie. El avea de lucru şi noi aveam nevoie de el, dar el dacă a omorât 70 de oi şi 30 nu mai sunt, vă daţi seama că o fi fost cu careva pe mână şi... Le-au băgat ei în apă, că oile dacă le mâni de la spate nu intră nici dacă le omori. El stătea la noi acasă. Casă, masă, ţigări, bani, dormit, îl spălam, tot. Eram ca o familie, mâncam toţi la masă, decât că ziua pleca cu oile, că de-asta venise, nu? Vrem să ne-ntâlnim cu el să ne spună de diferenţa de oi. Bine că a fost el viu“, a mai spus femeia.

„Astăzi, 22 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobicesti, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat bărbatul, în vârstă de 50 de ani, plecat voluntar de la domiciliu. Reamintim că poliţiştii au fost sesizaţi în data de 20 ianuarie a.c., cu privire la faptul bărbatul, în vârstă de 50 de ani, nu poate fi găsit.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti au depistat bărbatul pe raza comunei Voineasa, judeţul Olt. In perioada plecării de la domiciliu acesta s-ar fi deplasat în judeţul Vâlcea pentru a căuta un loc de muncă. Momentan bărbatul este prezent la sediul Postului de Poliţie Voineasa, unde este audiat“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alexandra Dicu.

Vă recomandăm şi:

Poliţiştii au extins căutările în cazul bărbatului dispărut, cioban la un fermier din Olt

Un cioban din Olt a dispărut, iar aproximativ 100 oi au fost găsite moarte. „O fi mort, o fi fugit...“ 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite