Cine sunt primii trei pacienţi din Olt infectaţi cu noul coronavirus, declaraţi vindecaţi

Cine sunt primii trei pacienţi din Olt infectaţi cu noul coronavirus, declaraţi vindecaţi

Trei dintre pacienţii din Olt confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat FOTO: Getty Image

Trei pacienţi din Olt infectaţi cu noul coronavirus au fost declaraţi vindecaţi, Direcţia de Sănătate Publică Olt raportând astăzi primele date. Printre ei, şi primul pacient confirmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul pacient din Olt confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, la începutul lunii martie, a fost declarat vindecat. Alături de el sunt alţi doi bărbaţi care de asemenea au avut teste negative şi au fost externaţi.

Primul pacient are 51 ani, este din Caracal şi a călătorit alături de primul pacient din Suceava, venind împreună cu un autocar din Italia. Internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, caracaleanul a fost externat de-abia ieri, 9 aprilie 2020. Un alt bărbat, de 53 ani, din Drăgăneşti-Olt, fost cadru MAI, care s-a tratat la spitalul Gerota din Bucureşti, ulterior fiind confirmat cu noul coronavirus, a fost de asemenea externat astăzi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Primul declarat vindecat este însă un tânăr de 22 ani, venit din Italia, testat în Arad, şi care a fost dus tot la spitalul din Craiova direct din carantină. Bărbatul a fost externat în 21 martie 2020.

La acest moment, numărul pacienţilor  din Olt cu teste pozitive pentru Sars-Cov2 este 12, 11 fiind raportaţi de către DSP Olt, iar ultimul, care se afla în carantină în Dolj, raportat în cele din urmă de autorităţile din judeţul vecin. 

Numar  total de persoane  intrate în  autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere a ajuns la  5.032, din care la această dată sunt încă sub această măsură 1.252, în timp ce numărul persoanelor carantinate de la declanşarea monitorizării a ajuns la 655, la acest moment fiind încă în spaţiile de carantină 477.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările