Cine era tânăra de 19 ani din Olt care a murit din cauza gripei. Era mamă de doar 11 zile

Cine era tânăra de 19 ani din Olt care a murit din cauza gripei. Era mamă de doar 11 zile

Femeia a fost internată în Spitalul Municipal Caracal la sfârşitul lunii aprilie FOTO: Alina Mitran

Diagnosticul de gripă a fost confirmat marţi, 15 mai 2018, decesul tinerei survenind în dimineaţa zilei de 16 mai 2018, în Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Primarul comunei Fălcoiu, Alexandru Petrişor, a declarat că tânăra femeie se afla într-o relaţie încă nelegalizată  cu un bărbat din municipiul Caracal. Familia tinerei a preluat copilul, tatăl femeii sosind astăzi din Italia, unde munceşte. „Sunt oameni muncitori, au muncit şi muncesc prin afară, Italia, Grecia, şi au venit şi şi-au făcut situaţie bună. Locuiesc într-un cătun aproape de malul Oltului, Rudărie, cum îi spunem noi. Din câte am înţeles nu erau căsătoriţi cu acte. Dumnezeu s-o ierte! Era un copil!“, a spus primarul.

Ştirea iniţială

Femeia, Simona Călin, din localitatea Fălcoiu, judeţul Olt, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, s-a adresat medicilor la sfârşitul lunii aprilie, fiind internată la Spitalul Municipal Caracal cu patologie respiratorie. Aici a fost consultată de un medic pneumolog şi un medic specialitatea boli interne şi i s-a efectuat şi o radiografie pulmonară, stabilindu-se diagnosticul „pneumonie bilaterală bacteriană“, conform directorului medical al spitalului, dr. Cristina Zâmbrea.

După câteva zile starea pacientei s-a agravat, iar în noaptea de 4/5 mai a intrat în travaliu, medicii decizând să intervină cu operaţia de cezariană. A doua zi pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat şi probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă.

Confirmarea, de la laboratorul Timişoara, a venit marţi, 15 mai 2018, însă astăzi tânăra a încetat din viaţă în spitalul din Craiova.

Pacienta nu a fost tratată, la spitalul din Caracal, pentru gripă, dr. Cristina Zâmbrea explicând că „investigaţiile nu au dus la concluzia că ar fi ceva viral, simptomatologia respiratorie fiind comună“.
Copilul tinerei a avut o evoluţie favorabilă, fiind între timp externat din maternitatea Caracal şi preluat de bunica maternă.

Suspiciunea de gripă nu a fost raportată Direcţiei de Sănătate Publică Olt, medicul-şef al instituţiei menţionând că spitalul din Craiova nu a transmis niciun fel de date, ancheta epidemiologică începând în urma urma informării de la Centrul Naţional de Boli Transmisibile.

Decesul tinerei din Olt, în cazul căreia s-a confirmat prezenţa virusului A H1 N1, este al 129-lea la nivel naţional din sezonul gripal 2017-2018 şi primul înregistrat în judeţul Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: