Cinci zile de sărbătoare, la 650 ani de atestare documentară - programul complet. Cine concertează la Slatina, alături de Amna şi Holograf

Cinci zile de sărbătoare, la 650 ani de atestare documentară - programul complet. Cine concertează la Slatina, alături de Amna şi Holograf

Felicia Filip a revenit, în anii trecuţi, acasă, la Slatina, pentru a concerta FOTO: arhiva Adevărul

Slatina se pregăteşte de marea sărbătoare, pentru aniversarea a 650 ani de la prima atestare documentară pregătirile evenimentelor care se vor derula pe parcursul a cinci zile fiind pe sfârşite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, când se împlinesc 650 ani de la prima atestare documentară, fanfara Lyra band şi corul Symbol vor intona Imnul României, dar şi Imnul Slatinei, cel din urmă necunoscut slătinenilor, deşi a fost compus în urmă cu ani buni de fiica maestrului Jean Lupu, pe versurile lui Visi Ghencea. Tot începând de sâmbătă, în holul Primăriei Slatina va fi expus actul original prin care domnitorul Vladislav I Vlaicu îi scutea de vamă pe negustorii braşoveni, menţionându-se oraşul-vamă Slatina.

Dacă manifestările încep în faţa sediului Primăriei Slatina, unse organizatorii aşteaptă sute de slătineni, vor continua pe Esplada Slatinei, 650 de baloane colorate fiind lansate. Tot sâmbătă, într-un eveniment care va ocupa mare parte din zi, elevii şi profesorii cu rezultate foarte bune în 2017 vor fi premiaţi de municipalitate. De la 18,30, pe bulevardul A.I. Cuza se va defila cu torte, iar seara se va încheia, pe Esplanadă, cu concertul Amna şi Holograf.

Dumincă va fi Gala Superlativelor, când cei care au performat în domenii variate vor fi primi diplome şi distincţii, gazdele galei fiind actorii Aurelian Temişan şi Monica Davidescu. Iată programul complet al manifestărilor care se încheie miercuri, 24 ianuarie 2018:

Sâmbătă - 20 ianuarie 2018

Ora 10:00 – Deschiderea oficială în faţa Primăriei municipiului Slatina, str. Mihail Kogălniceanu  nr.1
- intonarea imnului României - Fanfara Lyra Band şi Corul Symbol
- intonarea imnului Slatinei – Fanfara Lyra Band şi Corul Symbol
- alocuţiuni - Prefectul judeţului Olt, Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Primăria municipiului Slatina, Directorul Arhivelor Naţionale Olt.
- dezvelire placă comemorativă
- prezentarea documentului de atestare istorică a Slatinei – ”Amplasat într-o vitrină, în holul de la intrare în Primărie”
La eveniment vor fi prezente minimum 650 persoane: dansatori de la Ansamblul Profesionist “Doina Oltului”, actori locali costumaţi, cetăţeni ai municipiului şi elevi de la liceele slătinene.
Ora 11:30 – 12:00 – deplasare, cu toată suita, pe Esplanadă
Lansare 650 de baloane cu inscripţia “Slatina 650” şi poze cu ”Slatina650”;
În paralel, începând cu ora 09:00 şi până la ora 15:30, la Centrul Cultural “Eugen Ionescu”, sala mare de spectacole, se va desfăşura Gala Laureaţilor - Gala Campionilor. Elevii, profesorii, sportivii şi antrenorii din instituţiile de învăţământ se vor prezenta pentru ridicarea diplomelor şi premiilor.
Ora 17:00 – 18:00 – Concert susţinut de Corul Symbol la Centrul Cultural “Eugen Ionescu”.
Ora 18:30 – 19:00 – Marş cu torţe, participanţi cca. 200 (militari, jandarmi, pompieri, poliţia locală, oameni civili), pe itinerarul: bld. A.I. Cuza – Esplanadă cu pornire de la ”Royal” (str. Primăverii).
Ora 19:00 – Spectacol de muzică AMNA şi formaţia HOLOGRAF, jocuri de lumini şi foc de artificii pe Esplanadă  (va fi montat inclusiv un ecran LED 4x3 metri).

Duminică - 23 ianuarie 2018:  ”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”

Ora 16.30-17.00: primirea invitaţilor;

Ora 17.00-20.00: derularea evenimentului :
            ---- prezentatori: Monica Davidescu şi Aurelian Temişan
            ---- cvartet Filarmonica Oltenia;
            ---- spectacole muzicale: cvartetul Hypnotique, Aurelian Temişan şi Marcel Pavel.

   Luni - 22 ianuarie 2018

Ora 11:00 – lansare film documentar “Vârstele Slatinei” realizat de dna Aurelia Grosu, doctor în istorie.

Filmul se va difuza la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în două serii:
- 12:00 – 14:00: seria I – vizionare film documentar “Vârstele Slatinei”
- 14:00 – Redeschiderea expoziţiei de istorie şi cultură a oraşului Slatina la Muzeul Judeţean Olt
- 18:00 – 20:00: seria II – vizionare film documentar “Vârstele Slatinei”.

Marţi - 23 ianuarie 2018:   „Gala Laureaţilor - Gala Seniorilor”

Ora 17:00 – distribuire premii şi diplome cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie;
                     Concert Corina CHIRIAC.      

 Miercuri - 24 ianuarie 2018
Ora 09:45 -11:00   Ceremonial militaro-religios – depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza
Ora 11:00-12:00    Hora Unirii, momente artistice dedicate Zilei Unirii (momente artistice susţinute de Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului”) - loc de desfăşurare: Esplanada Slatina.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările