Centura de siguranţă nu e la modă printre şoferii microbuzelor de transport persoane. Poliţiştii au controlat 440 de autovehicule într-o săptămână

Centura de siguranţă nu e la modă printre şoferii microbuzelor de transport persoane. Poliţiştii au controlat 440 de autovehicule într-o săptămână

„O treime dintre autovehiculele de transport persoane verificate au prezentat abateri FOTO Adevărul“

Acţiunea Truck&Bus s-a desfăşurat în paralele în toate statele membre UE, în perioada 15-21 februarie, în Olt fiind controlate 440 de autovehicule destinate transportului de persoane şi de marfă, aplicându-se peste 200 de sancţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Acţiunea derulată de poliţişti a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere grave, derulându-se conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa. Vizaţi au fost în principal conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, însă nu au fost ocoliţi nici şoferii care transportă persoane cu autovehicule cu o capacitate sub cea menţionată.
 
Au fost verificate 180 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 263 de autovehicule de transport marfă, constatându-se în total 215 abateri, dintre care 63 la microbuzele de transport persoane. „Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 99 sancţiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 81 pentru lipsa documentelor şi 35 pentru alte abateri la regimul rutier.“, se transmite în comunicatul IPJ Olt.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările