Centura ocolitoare a Slatinei, de pe  „Autrostrada Ford“, aproape gata. Detalii despre „ultimul punct critic“ VIDEO

Centura ocolitoare a Slatinei, de pe  „Autrostrada Ford“, aproape gata. Detalii despre „ultimul punct critic“ VIDEO

Asociaţia Pro Infrastructură a prezentat noi imagini FOTO: Facebook/Pro Infrastructura

Luna iunie este termenul pe care constructorul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti şi l-a asumat pentru darea în folosinţă a centurii ocolitoare a municipiului Slatina. Asociaţia Pro Infrastructură confirmă cu imagini foto şi video cât de avansate sunt lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ultimul punct critic pe #DEx12 Centura Slatina. Se lucrează susţinut la podurile feroviare de la Găneasa (min 12:45), deschiderea celor aproximativ 24 de kilometri dintre Piatra Olt şi Valea Mare fiind posibilă luna viitoare“, este mesajul postat pe contul Asociaţiei Pro Infrastructură unde sunt disponibile o filmare cu drona şi o hartă interactivă.

Zona respectivă a fost marea provocare, deşi iniţial s-a sperat că tot tronsonul 2 va putea fi gata, înainte de termenul asumat, la sfârşitul anului 2021. 

„În afară de această zonă de care depinde inaugurarea, mai avem porţiuni care aşteaptă doar asfaltul, parapetele şi marcajele. La Valea Mare (Slatina Nord-Est), circulaţia va fi deschisă prin cele două giraţii ale nodului folosind două bretele pentru intrarea şi ieşirea pe/de pe DEx12“, mai menţionează sursa citată.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, cunoscut drept „Autrostrada Ford“ pentru faptul că reprezentanţii Ford care au la Craiova o fabrică de automobile au cerut ani la rând ca acest drum să se construiască, este construit de o asociere de firme condusă de UMB Spedition. UMB construieşte şi tronsoanele 2 şi 4 ale drumului, iar stadiul lucrărilor este cel din graficele asumate şi pe acele segmente de drum. Cu trei zile înainte de Paşte a fost deschisă centura ocolitoare a oraşului Balş, care afce parte din tronsonul2, tot atunci firma anunţând că în luna iunie se va deschide şi centura Slatinei, scoaterea traficului greu din Slatina şi Balş fiind aşteptate de foarte mult timp de locuitori.

Punctul nevralgic al drumului expres Craiova-Piteşti rămâne tronsonul 1, care se construieşte pe teritoriul judeţulşui Dolj şi leagă Craiova de limita cu judeţul Olt. Firma italiană care a câştigat licitaţia ar trebui ca până la finele acestui an să dea gata cei aproximativ 18 km, termenul fiind şi aşa amânat succesiv, însă stadiul lucrărilor este de aproximativ 50%.

Drumul expres Craiova-Piteşti are o lungime totală de 121 km, câte două benzi pe sens şi se va circula în regim de autostradă. Termenul la care spun autorităţile că se va merge pe drumul expres de la Craiova la Piteşti este sfârşitul anului 2024.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tronsonul 2 al „Autostrăzii Ford“, gata la sfârşitul lunii mai. Constructorul italian „se grăbeşte încet“ pe tronsonul 1

Un primar din Olt a găsit „antidotul“ pentru nesimţirea unui localnic: i-a aruncat gunoiul peste gard, cu buldoexcavatorul VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările