VIDEO  Centru comercial din Caracal, cuprins de flăcări

VIDEO  Centru comercial
din Caracal, cuprins de flăcări

Incendiul a avut loc la un cunoscut centru comercial din Caracal

Cunoscutul centrul comercial din Caracal a fost cuprins de flăcări astăzi. Un incendiu a cuprins complexul “Ceres” de pe strada Bicaz, situat în centrul urbei. Incendiul a fost anunţat în jurul orelor 15.00. Pompierii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului pentru a stinge flăcările la magazinul ce ocupă o suprafaţă importantă din zona unde este amplasat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de nouă autospeciale pentru stingere cu apă şi spumă au fost trimise pentru a interveni la locul incendiului. Au participat efective de la Detaşamentele de pompieri din localitate şi din Slatina, Gărzile de intervenţie din Stoeneşti, Vişina şi Osica. Pompierii militari, şapte ofiţeri şi 69 de subofiţeri, au acţionat inclusiv pe acoperişul complexului comercial menţionat, unde incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproape 200 mp.

Pompierii au acţionat pe mai multe fronturi, încercarea cea mai importantă constând în anihilarea incendiului înainte să se extindă la clădirile vecine, care se află la foarte mică distanţă. 

Pentru a stinge incendiul, militarii s-au folosit inclusiv de apa din fântâna arteziană din faţa sediului Teatrului Naţional din localitate. Au mai intervenit la faţa locului autospeciala pentru salvare de la înălţimi şi o motopompă remorcabilă.

    

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum la depozitul de marfă al firmei în cauză, depozit construit pe schelet metalic P+1, acoperit cu tablă şi pereţi exteriori din panouri tip sandwich. Pompierii au acţionat timp de trei ore pentru stingerea incendiului şi la protejarea vecinătăţilor.

La acest moment nu se ştie care este cauza izbucnirii incendiului, dar, cel mai probabil, se presupune că totul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit electric.

Cert este faptul că nu au fost raportate victime. Pagubele materiale sunt însă importante. Au ars bunuri electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice şi articole textile aflate în depozit la momentul izbucnirii incendiului. Din cauza căldurii degajate au fost afectate produsele electronice  depozitate pe rafturile din magazin, aflat pe latură comună cu depozitul cupărins de flăcări. La acest moment nu se ştie dacă proprietarul centrului comercial CERES are sau nu asigurare.

Mai puteţi citi:

FOTO+VIDEO  La un pas de dezastru: doi fraţi minori, de 3 şi 4 ani, răniţi într-un incendiu

Au rămas fără acoperiş deasupra capului în plină iarnă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările