VIDEO  Cel mai tânăr prefect din ţară pus la Olt, Cătălin Rotea, şi-a făcut bilanţul după revocarea comandată de Ponta

VIDEO  Cel
mai tânăr prefect din ţară pus la Olt, Cătălin
Rotea, şi-a făcut bilanţul după revocarea comandată de Ponta

Cătălin Rotea s-a întors la PNL, unde şi-a făcut bilanţul activităţii de şase luni... (FOTO: Mugurel Manea)

Cătălin Rotea din judeţul Olt a fost, până mai ieri, cel mai tânăr prefect din ţară la cei 29 de ani împliniţi la momentul numirii ca demnitar al Guvernului, la începutul lunii septembrie anul trecut. Demis joi – 13 martie, dar “avertizat” verbal cu o zi înainte, fostul PNL-ist a făcut, vineri – 14 martie, bilanţul activităţii de şase luni cât s-a aflat în fruntea Prefecturii Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul reprezentant al Guvernului în judeţului Olt, Cătălin Rotea, a revenit în PNL după numai şase luni cât a fost prefect al judeţului. Acesta a susţinut o conferinţă de presă chiar la sediul partidului care l-a propulsat în lumea serioasă a politicii, prilej cu care a făcut un scurt bilanţ al activităţii sale în funcţia anterior menţionată, dar şi de a ataca, mai mult sau mai puţin subtil, pe foştii colegi de guvernare de la PSD. Rotea a recunoscut că a făcut cerere pentru a fi reprimit în partid chiar cu câteva ore înainte de conferinţa de presă, partid pe listele căruia va candida la alegerile europarlamentare de pe poziţia a 15-a.

Afişând o mină de regret că a fost demis după numai şase luni de activitate, acesta a dat-o apoi în glumă, declarând că acestea sunt “regulile jocului politic”, dar că speră să revină pe funcţie dacă PNL va ajunge din nou la putere.

“Au fost şase luni frumoase, în urma cărora regret că nu am reuşit să duc la îndeplinire unele proiecte începute deja. Dar cunosc regulile jocului politic. Am <<apreciat>> nesincronizarea Guvernului în ce priveşte revocarea mea cel puţin la nivel de imagine deoarece, spre mândria şi bucuria mea, cu doar câteva zile înainte de a fi demis, secretatul de stat Raed Arafat, a dat judeţul Olt drept exemplu pozitiv pe ţară în videoconferinţa cu prefecţii deoarece am preluat iniţiativa de a trimite Direcţia de Sănătate Publică să preleveze probe de apă din fântânile colmatate în urma inundaţiilor. Astfel, după numai câteva zile de la acest moment, m-am trezit, joi – 13 martie, că sunt revocat din funcţie pe un argument nici sincer, nici care să stea în picioare: organizarea alegerilor europarlamentare!?! Puteau fi măcar sinceri şi să spună: <<Da, schimbăm prefecţii pentru că sunt de la PNL>>, aceasta ar fi fost măcar o replică sinceră a premierului Ponta. Dar, cum spuneam, cunosc regulile jocului politic şi le respect, iar jocul merge în continuare; important este să fie în folosul cetăţenilor”, a spus Rotea cu o oarecare nostalgie.

Acesta s-a arătat mulţumit de ceea ce a reuşit să realizeze în scurtul mandat de prefect al judeţului la o vârstă atât de fragedă. Printre cele mai importante realizări, Rotea a menţionat “restilizarea” Colegiului Prefectural, transformat dintr-un for amorf al instituţiei, într-unul activ după ce agenda de lucru a acestuia a început să se desfăşoare după propunerile, problemele şi ideile cetăţenilor; reducerea birocraţiei în instituţiile deconcentrate din judeţ în sensul că 60% dintre cele 131 de tipuri de documente din întreg judeţul sunt acum eliberate în aceeaşi zi cu depunerea cererilor în acest sens. Rotea a amintit şi despre acţiunile de consiliere a persoanelor vârstnice împotriva metodei de înşelare “Accidentul” – împreună cu instituţiile bancare din teritoriu; demararea şi finalizarea unei acţiuni de verificare a tuturor microbuzelor şcolare şi a marcajelor rutiere din apropierea unităţilor şcolare din judeţ; executarea de razii cu Garda de Mediu la topitoriile de aluminiu; crearea Ghişeului Unic pentru avize şi autorizaţii necesare implementării de proiecte pe fonduri europene sau din alte surse de finanţare sau lansarea unui “Ghid de bune practici” pentru toţi secretarii localităţilor din judeţ în scopul abordării unitare a legislaţiei ş.a. În total, fostul prefect de Olt a trecut în revistă aproximativ 25 de iniţiative demarate şi, în mare parte, finalizate cât a fost reprezentantul Guvernului în teritoriu.

              

“Principalul meu obiectiv pe care l-am anunţat şi la numirea mea oficială, respectiv acela de a fi aproape de cetăţenii judeţului, cred că am reuşit să îl realizez şi mă bucur că, indiferent de apartenenţa mea politică anterioară numirii ca prefect (membru PNL, n.a.), am reuşit să fiu echidistant şi nu am discriminat niciun primar, de oriunde a fost el. A fost onorant să fiu reprezentantul Executivului în judeţ, dar este şi frustrant să comunici oamenilor că, uneori, altele sunt priorităţile Guvernului”, a mai afirmat Rotea.

Acesta a precizat că va reveni în instituţia de unde a plecat iniţial la Prefectură, respectiv la Garda de Mediu Olt unde este comisar-şef, dar că, luni - 17 martie, va merge la Bucureşti pentru a solicita şefilor să fie trecut pe o funcţie de comisar “simplu” astfel încât să aibă posibilitatea de a se autosuspenda din serviciu timp de un an şi să se dedice activităţilor politice: “Dacă, din diferite motive, nu mi se va aproba retrogradarea voluntară, atunci sunt decis să îmi întrerup raporturile de serviciu şi să demisionez”.

Postul de prefect lăsat liber de Cătălin Rotea urmează a fi ocupat de actualul subprefect Emil Marinescu (PSD), iar funcţia sa va fi lăsată "moştenire" în seama UNPR, potrivit protocolului partidelor ce alcătuiesc USD: PSD, PC şi UNPR.

 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

USD a declanşat marea epurare: prefectul de Olt dat de PNL, Cătălin Rotea, demis

FOTO  Cel mai tânăr prefect din ţară a fost înscăunat la Olt

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: