VIDEO Ce sugestii a primit primarul la Expo-Flora: „Mai scrie unul opinia politică pe-acolo, dar cu desene, cu astea, s-ar face...“

VIDEO Ce sugestii a primit primarul la Expo-Flora: „Mai scrie unul opinia politică pe-acolo, dar cu desene, cu astea, s-ar face...“

Expo-Flora i-a adus pe slătineni pe esplanadă FOTO. Alina Mitran

Primarul Slatinei a deschis a XXV-a ediţie a Expo-Flora la Slatina, mai mulţi slătineni oprindu-l să-i ridice diverse probleme sesizate în oraş.

Expoziţia cu vânzare de flori şi plante ornamentale s-a deschis oficial joi, 23 mai 2019, la Slatina, la eveniment participând şi primarul Slatinei, Emil Moţ, care a trecut pe la fiecare dintre comercianţii veniţi la târg. Slătinenii care l-au văzut, o parte, au ţinut să-i şi spună cu ce probleme se confruntă, începând de la starea trotuarelor - „mă-nţeapă pietrele când duc gunoiul“, i-a spus un pensionar primarului – şi până la mizeria de la locurile de joacă sau starea de abandon în care se află pasajul situat pe bulevardul Nicolae Titulescu.

Ediţia din acest an, deşi aniversară, şi organizată cu o săptămână mai târziu decât în anii trecuţi, nu are nimic deosebit. Ba mai mult, zona Esplanadă în care se organizează de ani buni este într-o stare de degradare considerabilă, iar rondurile care altădată erau pline de flori sunt pline de buruieni. 

Cu toate acestea, zeci de comercianţi speră să facă vânzare, iar slătinenii care au venit dis de dimineaţă, şi au plecat în scurt timp, după ce au făcut turul târgului, cu mâinile ocupate, le dau speranţe. „Vânzare bună!“ le-a urat şi primarul, care a primit la schimb, e drept, de la o singură doamnă comerciant, şi răspunsul „suntem alături de dumneavoastră, am fost şi la Potcoava şi le-am spus să avem grijă ce facem“.

Comercianţii au venit, în număr mare, din afara judeţului, iar oferta este destul de atractivă. Mai mulţi slătineni l-au urmărit, însă, mai mult pe primar, având destule să-i spună. Primarul a aprobat, dând din cap, criticile, a vorbit de proiecte, a decretat că „Slatina e mare“ şi că „peste tot sunt gropi, nu doar în acea zonă“. Întrebat de o doamnă ce se întâmplă cu pasajul de pe bulevardul Nicolae Titulescu a mărturisit, candidid, că nu are niciun plan. Doamna a început să creioneze câteva sugestii, vorbind de tineri şi de talentul lor de a transforma frumos locurile, însă primarul a respind amenajarea zonei, sub pretextul că „vă daţi seama ce s-ar strânge acolo...“. „Mai scrie unul opinia politică pe-acolo, dar cu desene, cu astea, s-ar face...“, a mai încercat doamna, fără succes. Mulţumit a fost,  în schimb un alt slătinen căruia primarul i-a expus proiectul pentru refacerea esplanadei Slatinei, o lucrare care ar urma să înceapă chiar în această vară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: