Ce spune „Codiţă“, personajul la care Poliţia a apelat pentru a o găsi pe Alexandra: „Ne-au pus să căutăm un BMW combi“, în loc de Renault Megane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei de pază la care poliţia din Olt a apelat în noaptea în care o căutau pe Alexandra a povestit ce i s-ar fi cerut, de fapt, şi ce informaţii le-a furnizat procurorilor. Poliţiştii n-au reuşit să identifice marca de maşină, Renault Megane al lui Gheorghe Dincă, cerând găsirea unui BMW combi.

Remus Rădoi, cunoscut drept „Codiţă“, un personaj implicat în trecut în conflicte cu membrii clanului „Oacă“ din Caracal, a detaliat pentru „Adevărul“ ce informaţii i s-au cerut în cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, când poliţiştii o căutau pe Alexandra Măceşanu, fata care reuşise să sune la 112 şi să le dea câteva indicii.

El a declarat că în după-amiaza zilei de joi, în intervalul 17,00-18,00, a fost sunat de Nicolae Alexe, inspectorul şef adjunct al IPJ Olt la acea dată, care se afla la comanda unităţii, inspectorul şef fiind în concediu, şi l-a rugat să-şi mobilizeze oamenii pentru a furniza informaţii în legătură cu un BMW argintiu combi. 

Rădoi administrează alături de alte persoane, conform propriilor declaraţii, patru firme de pază, cu 1.800 de angajaţi, având în Caracal contracte pentru foarte multe obiective şi afaceri, mai mari sau mai mici (păzeşte fabrica de vagoane din Caracal, un parc de panouri fotovoltaice, fabrica de tricotaje etc.). 

„Nouă ne-au spus iniţial de un BMW argintiu combi, iar noi le-am dat toate informaţiile pe care le-am identificat noi, cu oamenii din teren. Abia pe la 11,00 seara s-au trezit din ceaţă şi ne-au dat informaţia despre cealaltă maşină. Le-am furnizat un număr de maşină (n.r. – a doua maşină, Renault Megane), l-au confruntat cu ce date aveau şi ne-au spus că nu este. Maşina pe care o căutau era atunci în curte“, a spus Rădoi. 

FOTO dreapta - Comisarul Nicolae Alexe 

Imagine indisponibilă

„Asta cu adresele greşite e o tâmpenie, noi nu le-am dat adrese, noi le-am furnizat numerele unor maşini. Şi niciuna nu aparţinea membrilor clanului Oacă. (...)

Era firesc să o facem (n.r. – să le transmită informaţii) într-un astfel de caz, noi la fiecare trei ani luăm un aviz de la SRI şi de la IGPR şi avem obligaţia legală să intervenim în astfel de cazuri dacă ni se solicită sprijin, dar nu avem noi nicio implicaţie, nu le-am spus noi unde să se ducă“, a mai spus Rădoi. 

Oamenii lui Rădoi i-au transmis informaţii despre trei maşini BMW cu descrierea oferită iniţial de poliţişti, informaţii pe care acesta le-a transmis mai departe poliţiştilor.

„Oamenii nu sunt nici ei chiar tâmpiţi, chiar dacă au fost şi greşeli, aveau şi ei date, le comparau...“, a mai spus Rădoi.

Cât despre Gheorghe Dincă, Remus Rădoi spune că nu aveau niciun fel de informaţie despre el, deşi îi remarcaseră prezenţa. „E şters, adică nouă nu ne-a ieşit niciodată pe tablou, deşi acum ies la iveală tot felul de opinii, că era uneori recalcitrant, că..“, a mai spus Rădoi. 

Gheorghe Dincă Sursa Inquam Photos 

Imagine indisponibilă

La mai bine de o săptămână de la momentul răpirii Alexandrei Măceşanu, surse apropiate anchetei în cazul crimelor din Caracal susţin că acţiunile de căutare a Alexandrei ar fi fost coordonate de clanuri de interlopi. 

„Comisarul şef Nicolae Alexe, numărul unu pe operaţiuni în poliţia Olt şi cel care a coordonat acţiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiţă”, şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie”, scrie libertatea.ro, relatând despre conversaţiile de pe WhatsApp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi ”Codiţă”. 

De regulă informatorii dau ponturi poliţiei, iar ofiţerii decid. În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliţia a oferit numerele de telefon ale suspectului şi alte informaţii secrete către grupările de infractori, iar Remus Rădoi ”Codiţă” a trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta.

În acelaşi timp, clanul Oacă cunoştea şi el toate mişcările poliţiei, fiind prieten cu şefii poliţiei din Caracal: Mirea şi Humă, ambii implicaţi în căutarea Alexandrei. Cu un stat în care poliţiile paralele şi-au subordonat poliţia naţională, Alexandra n-a avut nici o şansă. 

Imagine indisponibilă

Gruparea Rădoi a trimis poliţia la două adrese ale grupării rivale Oacă

 ”Au fost demarate cele 3 percheziţii domiciliare în baza mandatelor obţinute, comisar şef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziţii, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locaţie, la niciuna din cele 3 nefiind obţinute date sau indicii relevante în depistarea minorei”, se arată în raportul Ministerului Afacerilor Interne prezentat către CSAT.  

”Procurorul, discutând cu echipa de localizare, le-a comunicat că au fost percheziţionate 3 locaţii, fără a avea vreun rezultat şi nu-şi explică tehnic unde este problema”, scrie în acelaşi document.   

Problema e că ambele adrese furnizate de Rădoi şi urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului şef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi.   

Pe aceeaşi temă: 

Tatăl Alexandrei Măceşanu, apel înduioşător: „S-o aducă, s-o lase la o margine, nu ne mai interesează cine a făcut asta!“

Şefii Poliţiei din Olt, informaţi că Alexandra a cerut ajutor, au luat în serios cazul abia după opt ore. Unde s-au aflat cei doi adjuncţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite