Ce spun pacienţii Spitalului Corabia: „Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori la uşa lor“. S-au aplicat primele sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut azi-noapte un control fulger la Spitalul Orăşenesc Corabia, după ce mai multe imagini în care un pacient care a cerut ajutorul a fost ignorat au fost postate pe o reţea de socializare. Ce spun pacienţii.

Pacienţii aflaţi luni-dimineaţă, 11 ianuarie 2021, la Triajul Spitalului Orăşenesc Corabia au confirmat că situaţia prezentată pe Facebook se repetă în fiecare zi. 

„Aşa e la Corabia. Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori ca un câine la uşa lor”, este opinia unui pacient care a venit pentru servicii medicale la acest spital. „Nu e prima dată când se întâmpla asta. Nu mai faceţi poză, văd ca am vorbit cu dumneavoastră şi nu-mi mai dau nici tratament”, se teme un altul.
„Am văzut imaginile. Mi s-a rupt sufletul când am văzut bătrânul”, spune un alt pacient, cu toţii sperând că lucrurile se vor schimba dacă şi ministrul şi-a exprimat interesul pentru a investiga situaţia.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, de altfel, în această dimineaţă că s-a desfăşurat un prim control la spitalul din Corabia, primele măsuri fiind amendarea cadrelor medicale implicate în evenimentul prezentat pe Facebook. 

„Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02.00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Au fost decise următoarele măsuri:

1. Amendă contravenţională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26  litera b “refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;

2. Amendă contravenţională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”;

3. Avertisment pentru unitatea sanitară;

4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun;

5. S-a dispus refacerea şi  însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.“, a scris ministrul pe contul său de socializare.

Sute de comentarii s-au adunat deja la postare. „Frecţie la piciorul de lemn. 6.000 de lei e spaga pe o zi a unui doctor. Chiar şi în Corabia. Trebuie daţi afară. Aşa vor întelege şi ceilalti. Lipsa de umanitate si empatie este cutremurătoare, şi o găseşti în mai toate spitalele în Romania», este unul dintre numeroasele comentarii în aceeaşi notă. 

„Cred că amenda este o măsură ineficientă! Malpraxisul nu se repară cu amenzi şi lăsarea unor astfel de oameni în sistem!“, spune altcineva. „Banii din amendă o să şi-i recupereze din şpagă. Desfăcut contractul la următoarea abatere», este sugestia unui alt comentator.

Vă recomandăm şi:

Decizia ministrului Sănătăţii după ce a văzut imaginile cu bătrânul căzut pe holul spitalului din Corabia care cerea ajutor

Imagini cu un bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie, postate pe Facebook VIDEO FOTO

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite