Ce spun comercianţii din târgul de vechituri frecventat de Gheorghe Dincă. „Venea cu fiare. Era un om tăcut, aşa, nu era mai popular“

Ce spun comercianţii din târgul de vechituri frecventat de Gheorghe Dincă. „Venea cu fiare. Era un om tăcut, aşa, nu era mai popular“

În sectorul de vechituri din târgul de săptămână de la Caracal venea cu marfă şi Gheorghe Dincă FOTO: Alina Mitran

Gheorghe Dincă, suspectul celor două crime de la Caracal, frecventa târgurile de vechituri, de unde cumpăra, dar şi vindea obiecte diverse. Cum l-au perceput vecinii săi de talcioc.

La târgul săptămânal din Osica de Sus, situat la jumătatea distanţei dintre Caracal şi Slatina, Gheorghe Dincă ajungea în mod frecvent. Târgul are loc duminica, un sector fiind rezervat comercianţilor care aduc spre vânzare diverse obiecte la mâna a doua, comerţ cu care se ocupa şi Dincă, gospodăria şi casa acestuia fiind înţesate de lucruri de tot felul.

„Venea şi stătea faţă în faţă cu mine, aici. Venea cu fiare. Sincer să fiu, era un om tăcut, aşa, nu era mai popular, vorbăreţ... «Salut!»,« Salut!», ne salutam şi cam atât. Ne întâlneam şi pe aici, şi pe la Craiova. Eu aduc marfa din Italia. Acolo, în Italia, sunt târguri exact cum e şi aici. Am 25 de ani de Italia. Eu le cumpăr de acolo, fac curse, nu ştiu exact de unde le avea el“, a declarat unul dintre comercianţii din târg, care s-a recomandat Costel. Comerciantul a indicat, în schimb, o altă persoană care l-ar fi cunoscut mai bine pe Gheorghe Dincă, „e, tot aşa, mai genul lui, şi seamănă un pic, îl mai tachinam eu şi astăzi“. Persoana indicată, deşi se afla la câteva locuri de vânzare distanţă, s-a ferit să vorbească, ba chiar a negat că l-ar cunoaşte altfel decât din vedere.

„N-am vorbit niciodată.... Lângă mine nu s-a nimerit niciodată şi eu nu mă mişc de aici. Eu sunt genul de om care nu mă interesează...“, a spus cu foarte mare rezervă bărbatul indicat.

De mai bine de o lună, de la declanşarea cazului crimelor din Caracal, deschide principalele jurnale ale televiziunilor, iar imaginea lui Dincă apare pe ecrane şi lumea care l-a văzut vreodată, sau ar fi putut să-l întâlnească, întoarce aspectul pe toate feţele.

„Eu, sincer, nu îmi aduc aminte, dar fata mi-a zis, după ce l-a văzut la televizor şi a auzit că se ocupa şi cu comerţ, cu astea: «Tati, să ştii că vindea pe lângă noi!»“, şi-a amintit un alt bărbat, venit să vândă haine la mâna a doua, în vreme ce fiica a certificat, câteva momente mai târziu, că i-a remarcat prezenţa, dar atât, nu a atras atenţia prin ceva anume. „Nu vorbea, nu... Ştiu doar că venea aici“, a spus femeia.

„Un nenorocit, asta este, indiferent că părea el cum părea...!  Ştiu chiar persoane care au mers cu el, cu maşina, la ocazie, oameni în toată firea. Cine s-ar fi gândit...“, a continuat discuţia altcineva.

În Osica de Sus, localitatea în care Gheoghe Dincă venea cu dubiţa la târg, ar fi fost şi în ziua în care acesta a luat-o pe Alexandra la ocazie. Conform declaraţiei date procurorului, în 24 iulie 2019 acesta ar fi mers la Osica de Sus să lase cuiva o piesă de schimb, iar la întoarcerea la Caracal a oprit la Dobrosloveni şi în maşina lui a urcat Alexandra, fata pe care, ajuns în Caracal, a lovit-o şi a transportat-o în locuinţa sa, de unde fata a reuşit să sune, a doua zi, la 112, cele întâmplate de atunci făcând şi astăzi obiectul mai multor anchete, disciplinare şi penale, fără ca în cazul poliţiştilor şi procurorilor implicaţi să se fi stabilit vreo vinovăţie în ceea ce priveşte modul cum au procedat pentru găsirea fetei.

CITIŢI ŞI: Profilul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal: Violent şi pasionat de filme de groază, nu-şi recunoaşte faptele
 

VIDEO Cine este bărbatul din Caracal suspectat că a răpit şi ucis în chinuri groaznice două adolescente: „Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: