Ce pedepse au primit bărbaţii care au înscenat furtul dintr-o maşină de Poştă. Peste 200.000 lei au dispărut toamna trecută

Ce pedepse au primit bărbaţii care au înscenat furtul dintr-o maşină de Poştă. Peste 200.000 lei au dispărut toamna trecută

Poştaşul a înscenat, cu ajutorul a trei complici, un jaf, dispărând peste 200.000 lei FOTO: Shutterstock

Trei dintre bărbaţii implicaţi, în toamna anului trecut, în înscenarea unui furt al maşinii de poştă,  la Balş, au fost condamnaţi în primă instanţă. Poştaşul complice nu a primit încă sentinţa.

Judecătoria Balş s-a pronunţat pe fond în cazul jafului de la Balş, judeţul Olt,  săvârşit în toamna anului trecut. Trei dintre cele patru persoane implicate, făptaşii care şi-au şi recunoscut faptele, au fost condamnate în primă instanţă, unul la închisoare cu suspendare, ceilalţi la închisoare cu executare. Astfel, Judecătoria Balş a hotărât:


„ (…) Condamnă pe inculpatul Motoi Marius la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În baza art. 399 alin.1 C.p.p. menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Motoi Marius prin încheierea nr. 231/2019 din data de 18.09.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş în dosarul nr. 1934/184/2019.  (…) Deduce din pedeapsa aplicată de 1 an şi 6 luni închisoare, durata reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 17.09.2019 la zi.
(…) Condamnă pe inculpatul Fieraru Florin la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În baza art. 399 alin.1 C.p.p. menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Fieraru Florin prin încheierea nr. 231/2019 din data de 18.09.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş în dosarul nr. 1934/184/2019 (…) Deduce din pedeapsa aplicată de 2 ani închisoare, durata reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 17.09.2019 la zi.
(…) Condamnă pe inculpatul Mirea Ion, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 C.pen, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul Mirea Ion ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarea obligaţie: - să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt; În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sau Primăriei municipiului Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 60 de zile. (…)“, au hotărât magistraţii instanţei care a judecat cauza pe fond.

Inculpaţii au fost de asemenea condamnaţi la plata cheltuielilor de judecată, precum şi la plata, către Poşta Română, a sumei de 22. 847 lei, plus dobânda aferentă.

În toamana anului trecut, un poştaş suna la 112 anunţând că a fost jefuit în Balş, într-o zonă fără camere de monitorizare video. Peste 200.000 lei se aflau în geanta poştaşului, o mare parte din bani fiind destinată plăţii pensiilor. S-a recuperat o mica sumă. Mai mult, unul dintre făptaşi, Dobre Ilie, nu şi-a recunoscut fapta, dosarul său fiind disjuns.
Cei trei au făcut apel la soluţia Judecătoriei Balş, urmând ca magistraţii Curţii de Apel Craiova să se pronunţe.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările