Ce medicamente sunt cel mai frecvent falsificate. Riscaţi să le cumpăraţi dacă folosiţi surse nesigure de pe Internet

Ce medicamente sunt cel mai frecvent falsificate. Riscaţi să le cumpăraţi dacă folosiţi surse nesigure de pe Internet

Medicamentele cumpărate de pe Internet ar trebui să le achiziţionăm din surse sigure FOTO: elmondo.es

Care sunt medicamentele falsificate cel mai frecvent şi la ce riscuri vă expuneţi cumpărând de pe Internet. Lista surselor autorizate să comercializeze medicamente în mediul on-line este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Riscul de a cumpăra medicamente contrafăcute este foarte mare atunci când vă aventuraţi să faceţi cumpărături de pe Internet, avertizează Ministerul Sănătăţii, pe site-ul oficial.  Pentru a fi siguri de sursă, nu ezitaţi să consultaţi, pe www.ms.ro, lista farmaciilor autorizate să comercializeze on-line medicamente, care nu este foarte lungă, doar 17 operatori figurând în evidenţe.

„Până de curând cele mai frecvente medicamente raportate ca fiind falsificate în ţările dezvoltate erau reprezentate de medicamentele scumpe  de tip „lifestyle” precum hormoni, steroizi şi antihistaminice. În statele în curs de dezvoltare, falsificarea include medicamente utilizate pentru tratarea afecţiunilor care pun viaţa în pericol printre care malarie, tuberculoză şi HIV/ SIDA“, este mesajul reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, care menţionează principalele trei riscuri la care ne supunem dacă alegem să cumpărăm medicamente de pe Internet:

• netratarea afecţiunilor sau eşec al tratamentului;
• efecte secundare severe sau neaşteptate;
• interacţiuni periculoase cu alte medicamente pe care pacientul le ia deja.

Asta pentru că medicamentele pot conţine ingrediente de calitate îndoielnică sau în doze necorespunzătoare, pot fi etichetate necorespunzător în ceea ce priveşte identitatea şi sursa de provenienţă, în mod deliberat şi fraudulos, sau pot avea împachetare falsă, ingrediente greşite sau doze mici de ingrediente active.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: