Ce întrebare ar vrea Tăriceanu la referendum. „Văd că unii din justiţie vor să se înconjoare de o impunitate“

Ce întrebare ar vrea Tăriceanu la referendum. „Văd că unii din justiţie vor să se înconjoare de o impunitate“

Călin Popescu Tăriceanu a avut în program mai multe întârlniri la Slatina FOTO Alina Mitran

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit sâmbătă, 30 martie, în cadrul unei vizite la Slatina despre referendumul pe tema justiţiei pe care l-a anunţat preşedintele României.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut sâmbătă, 30 martie 2019, la Slatina o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat şi tema referendum-ului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

„N-avem o problemă cu referendumul noi, ca partid, dar am mai spus-o şi o spun şi astăzi: nu e normal ca o temă politică  care ar trebui să fie de interes, care ar trebui să devină de interes, alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să-i convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenţi la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu Parlamentul European, cu alegerile europene, este o temă pe care vrea să o folosească preşedintele în avantajul propriu, ca să fure startul în cursa  electorală din toamnă şi de aceea vine cu acest referendum. De altfel, recomandările Comisiei Europene şi Comisiei de la Veneţia sunt foarte clare în acest sens: nu organizaţi o altă scandenţă electorală simultan cu Parlamentul Eurpean, că se deturnează sensul dezbaterii. Preşedintele  vrea să stoarcă ultima picătură de avantaj politic din tema justiţiei“, a declarat Tăriceanu.

Politicianul a indicat întrebarea care, din punctul său de vedere, ar trebui să se regăsească pe buletinul de vot de la referendum: „Dacă la referendum punem o întrebare de genul: «Sunteţi de acord ca cei care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi derapaje grave în justiţie să fie supuşi rigorilor legii?», ce răspuns pot să dea oamenii? Sigur că o să spună probabil „DA“, pentru că discutăm de o temă pe justiţie. Eu o astfel de întrebare aş pune, pentru că până la urmă văd că unii din justiţie vor să se înconjoare de o impunitate, să nu aibă niciun fel de răspundere, adică până la urmă ce contează că unii oameni şi-au distrus viaţa, unora li s-au distrus carierele, altora li s-au distrus familiile, alţii au stat închişi luni de zile. E, ce contează, astea sunt victime colaterale, mergem înainte! (...) N-o să merg să votez la referendum pentru că referendumul mi se pare o greşeală, ca să nu spun o prostie“, a mai spus Tăriceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: