Ce se întâmplă în cazul Caracal, la exact o lună de la descinderea poliţiştilor în casa lui Dincă. Suspectul a fost adus la locul crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii continuă, la o lună de la descinderea poliţiştilor la „casa groazei“, să verifice centimetru cu centimetru locul presupuselor crime, suspectul Gheorghe Dincă fiind readus, luni dimineaţă, la locuinţa sa din Caracal.

Gheorghe Dincă a părăsit din nou, luni, 2 august 2019, arestul IPJ Olt pentru a participa la cercetările care continuă în curtea sa din Caracal, din strada Craiovei nr. 169. După ce curtea a fost eliberată de toate obiectele care le împiedicau anchetatorilor munca, fiind ulterior scanată cu aparatul special, centimetru cu centimetru, se va lua din nou la cercetat şi interiorul imobilului. Beciul lui Gheorghe Dincă prezintă un interes special pentru criminalişti, îndeosebi zidul proaspăt realizat în acest spaţiu.

Luni, 26 august 2019, familia Alexandrei Măceşanu, prin reprezentantul său, Alexandru Cumpănaşu, va depune o nouă plângere penală la Parchetul General, după ce din analiza celor întâmplate în această lună o serie de întrebări născute în urma inadvertenţelor din rapoartele oficiale făcute publice până la acest moment  nu şi-au găsit răspunsul. Se doreşte reaudierea poliţiştilor şi procurorilor implicaţi pentru a fi lămurite aceste aspecte. Şi angajaţii Institutului Naţional de Medicină Legală vor fi vizaţi de plângerea penală, Alexandru Cumpănaşu reclamând pe de o parte scurgerile de informaţii către presă, unele false, iar pe de alta, suspectează acesta, nerespectarea procedurilor de lucru, respectiv timpul foarte scurt în care s-ar fi transmis rezultatele anumitor probe, fie ele şi preliminare.

În urmă cu o lună, pe 26 iulie 2019, zeci de poliţişti, însoţiţi de procurori, pătrundeau în curte, după ore bune de „pază“ la cele două intrări pe proprietatea lui Dincă, ştiute la acel moment. Descinderea avea loc la 19 ore de la apelul disperat al Alexandrei Măceşanu la 112, apel în care fata de 15 ani spunea că este sechestrată, legată, că a fost bătută şi violată şi că îi este foarte frică, implorându-i pe cei de la celălalt capăt al firului să nu închidă. Ore în şir poliţiştii nu au reuşit să identifice adresa de la care venea apelul,în ciuda indiciilor numeroase furnizate de fată,  iar când au făcut-o, târziu în noapte, nu au intrat, pentru că nu era ora destinată percheziţiilor, pentru care obţinuseră mandat. În acele ore, potrivit declaraţiilor lui Gheorghe Dincă, suspectul care a recunoscut, duminică, 28 iulie 2019, două crime, bărbatul a avut timp să o omoare pe Alexandra, cu o singură palmă, ar vrea acesta să se creadă, să o pună într-un cearşaf şi să-i arunce trupul în incineratorul artizanal, unde a ars timp de 8 ore. În acest răstimp, poliţişti şi procurori laolaltă au căutat maşina indicată de fată, care nu a putut preciza marca. 

Imagine indisponibilă

Anchetatorii au căutat mai întâi un BMW gri, după care un Renault gri, apelând inclusiv la persoane care nu aveau calitatea de a primi informaţiile adunate până la acel moment de oamneii legii, respectiv şeful unei mari firme de pază din oraş, Remus Rădoi. Tot ore în şir nu s-a reuşit localizarea apelului, deşi Alexandra a vorbit pe rând, zeci de minute, cu operatoarea 112, cu poliţistul din dispecerat de la Slatina, cu poliţişti din Caracal din dispecerat şi chiar cu doi poliţişti porniţi în patrulare în Caracal.

O anchetă începută cu mâinile goale

Nici în momentul descinderii lucrurile nu au fost mai organizate. În primele ore, s-au putut vedea anchetatori care au scormonit în curte cu mâinile goale, ulterior ieşind la iveală amănunte absolut revoltătoare, inclusiv despre mucuri de ţigară aruncate chiar de cei care recoltau probe de la locul crimei. Chiar în momentele în care poliţiştii îl încătuşau pe Gheorghe Dincă, la poartă masa de curioşi de-abia aştepta să intre în curte, lucru care s-a şi întâmplat nu mult mai târziu, până când anchetatorii s-au dezmeticit şi au solicitat pază.  Au urmat comunicatele DIICOT şi detaliile înfiorătoare despre rămăşiţele umane cernute şi vestea că acestea ar aparţine Alexandrei, la trei zile ancheta fiind preluată de DIICOT - structura centrală şi informaţiile oficiale transmise fiind din ce în ce mai puţine.

Măsurile adoptate în intervalul scurs de la dispariţia Alexandrei şi până în prezent  au vizat destituirea şefilor IPJ Olt, a prefectului şi subprefectului, adoptate în zilele care au urmat descinderii, suspendarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cristian Popescu, destituirea şefilor Poliţiei Caracal (însă fostul şef Nicolae Mirea a şi cerut rapid pensionarea, ca şi soţia sa, şefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, care are în subordonare Postul de Poliţie Dobrosloveni la care a fost înregistrată dispariţia Alexandrei). S-au început anchete administrative, dar şi verificări realizate de Secţia de Investigare a Infracţiunulor din Justiţie, fără ca vreuna dintre instituţii să comunice, până la acest moment, măsurile adoptate în urma acestor verificări sau să indice vinovaţi pentru bâjbâiala din primele zile de anchetă.

La o lună de la conexarea celor două dosare de dispariţie - dispariţia Luizei Melencu, fata din Dioşti, judeţul Dolj, care ultima dată a fost văzută, înainte de prânz, în 14 aprilie, în Caracal, aşteptând o maşină de ocazie care să o ducă acasă, şi dispariţia Alexandrei Măceşanu, fata din Dobrosloveni, judeţul Olt, dispărută şi ea tot la ocazie - lucrurile sunt la fel de neclare. Familiile celor două fete nu cred în ipoteza crimei şi se revoltă pentru că de niciunde nu au informaţii că pe Luiza şi Alexandra autorităţile le-ar mai căuta. Anchetatorii, pe de altă parte, nu pot furniza dovezi care să nu poată fi contestate despre uciderea celor două fete de către Gheorghe Dincă, nimic din probele analizate până în prezent nedovedind cel puţin prezenţa Luizei Melencu în maşina, casa sau curtea criminalului, cu atât mai puţin crima.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV Confesiunea monstrului din Caracal: două poliţiste erau la poartă când Alexandra a fost băgată în casa groazei. „M-am temut că sunt urmărit“

Ce a găsit corpul de control al ministrului Sănătăţii la INML. Cumpănaşu: „Voi depune plângere penală faţă de angajaţi“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite