Carmen Marinescu, suspendată a doua oară din magistratură

Carmen Marinescu, suspendată a doua oară din magistratură

Carmen Marinescu a primit o nouă dublă lovitură, fiind suspendată a doua oară din funcţiile de magistrat şi preşedinte a Tribunalului Olt  (FOTO: Mugurel Manea)

Veştile rele pentru Carmen Marinescu, fostă preşedinte a Tribunalului Olt, par a nu se mai opri. Astfel, aceasta a fost suspendată de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a doua oară în mai puţin de două luni, din funcţiile de judecător, dar şi cea de preşedinte a Tribunalului Olt. Prima decizie de acest fel a fost anunţată de aceeaşiinstituţie pe 25 martie a.c. Carmen Marinescu este acuzată de fapte de corupţie.

Dubla suspendare a lui Carmen Marinescu a fost luată, de data aceasta, de Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în urma unei şedinţe derulată în data de 7 mai a.c. Aceasta este a doua suspendare dublă pentru fostul magistrat, prima fiind anunţată pe 25 martie, când CSM a luat această hotărâre de suspendare din funcţiile de judecător, dar şi de preşedinte al Tribunalului Olt, în urma arestării sale preventive cu o zi înainte.

“În şedinţa din data de 7 mai 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător şi din funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt, începând cu data de 7 mai 2015, a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, judecător în cadrul  Tribunalului Olt, şi ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni. Hotărârea Secţiei pentru judecători a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, arată un comunicat al CSM.

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată în stare de arest preventive în cursul zilei de marţi – 6 mai, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată şi fals în declaraţii în formă continuată. Soţul magistratei, Iuliu Severus Marinescu, este acuzat de spălare de bani, în formă continuată, iar Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, este acuzat de complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în formă continuată. Ambele persoane se află şi ele arestate preventiv tot din luna martie. 

Carmen Marinescu este acuzată că ar fi primit mită 200.000 de euro de la familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, originar din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, “pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunţătorului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza”. Cu banii respectivi, Carmen Marinescu şi soţul acesteia ar fi cumpărat, direct sau prin intermediari, trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului

“În realitate, aceste imobile (…) au fost achiziţionate din suma de 200.000 de euro pretinsă şi primită de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau al ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestor bunuri şi ajutarea persoanelor care au săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală”, se arată într-un document al DNA.

Dosarul cu pricina ce i-ar fi adus lui Carmen Marinescu sfârşitul carierei de magistrat este exact cel care l-a băgat după gratii pe Bercea pentru tentativă de omor asupra unui nepot o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Odată cu el au fost condamnaţi şi soţia acestuia, Fănica (Stela) Anghel - la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă, dar şi unul dintre fiii săi, Florin Anghel (alias Ambasador), condamnat la şapte ani şi şase luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor.

În judecată în acelaşi dosar a fost trimis şi Ilie Bucă, aflat sub control judiciar, în sarcina căruia anchetatorii au reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Faţă de Dănuţ Bogdan Cismaru, fiul inculpatului Dumitru Cismaru, procurorii DNA au dispus renunţarea la urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi obligarea acestuia la frecventarea unui program de consiliere pe o perioadă de 60 de zile, precum şi la prestarea, pe aceeaşi perioadă, a unei munci neremunerate în folosul comunităţii, în cadrul Colegiului Naţional Agricol „Carol I” sau Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din municipiul Slatina.
 

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Carmen Marinescu, preşedintele Tribunalului Olt, a fost reţinută de DNA pentru că ar fi luat mită ca să-l elibereze pe Bercea Mondial

Carmen Marinescu, preşedintele Tribunalului Olt, arestată preventiv pentru 30 de zile

Judecătoarea Carmen Marinescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările