Care este starea femeii împuşcate în drum spre o partidă ilegală de vânătoare. Cum s-a produs accidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Olt  a fost împuşcată în drum spre o partidă ilegală de vânătoare, în primă fază persoanele implicate încercând să ascundă adevărul. Femeia a ajuns vineri-seara la Spitalul Floreasca, în stare gravă.

Femeia din Olt care vineri-seara, 8 februarie 2019, a fost rănită grav după ce  o armă de vânătoare s-ar fi descărcat accidental, în timp ce aceasta se afla alături de soţul său şi de un alt cuplu într-o maşină, în drum spre o partidă ilegală de vânătoare, şi-a revenit după intervenţia chirurgicală suferită la spitalul din Bucureşti. Medicii din Bucureşti au stat ore întregi în operaţie, încercând să-i salveze femeii mâna. 

„E la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a fost operată timp de 5-6 ore, şi-a revenit din anestezie, e conştientă, ştie tot ce s-a-ntâmplat, primele vorbe au fost : «Aoleu, şi eu cum mai scriu acum la serviciu?!». Acum aşteaptă să vadă cum evoluează după operaţie, toate cusăturile, toate... Dacă evoluează pozitiv scapă de amputare“, a declarat primarul localităţii Poboru, Iulian Bărăscu.

Femeia în vârstă de 29 ani este angajată a  Primăriei Poboru, iar vineri-seara plecase, împreună cu soţul ei şi cu un alt cuplu (conform anumitor informaţii, chiar naşii femeii) la vânătoare, atât soţul, cât şi celălalt bărbat, deţinând legal arme de vânătoare. Pe drum, arma naşului femeii, poziţionată între scaunul şoferului şi cel din dreapta, s-ar fi descărcat accidental, rănind-o pe aceasta în mâna dreaptă şi determinându-i o sângerare masivă. Cei implicaţi au sunat imediat după ajutor, însă în primă fază au avansat scenariul conform căruia femeia ar fi fost rănită acasă, de arma soţului său, care s-ar fi descărcat accidental în timp ce bărbatul se pregătea să o cureţe. Cercetările ulterioare au scos însă la iveală faptul că cele două cupluri plecaseră la vânătoare, o partidă ilegală, de altfel, în prezent anchetatorii efectuând cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi braconaj cinegetic. Femeia a fost transportată spre spitalul din Slatina de rude, pe traseu fiind preluată de ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt solicitată prin 112. Femeia sângera masiv, iar tensiunea arterială coborâse foarte mult, astfel că echipajul de pe ambulanţă nici măcar nu a reuşit să o măsoare. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au intervenit rapid, în cursul aceleiaşi seri femeia fiind transferată la spitalul din Bucureşti.

„În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 8 februarie, în jurul orei 19:00, doi bărbaţi, de 39 şi de 30 ani de ani, se deplasau cu autoturismul către o partidă de vânătoare organizată ilegal pe raza comunei Poboru. O femeie, de 29 de ani,  din comuna Poboru, care era pasageră pe bancheta din spate, a fost împuşcată accidental cu arma de vânătoare deţinută în mod legal de bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Scorniceşti“, sunt primele concluzii ale poliţiştilor, conform celor comunicate de reprezentanţii IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite