Căluşarii de la Vâlcele au luat trofeul în 2016. Spectacol frumos, spectatori puţini pe Esplanadă la Gala „Căluşului Românesc“

Căluşarii de la Vâlcele au luat trofeul în 2016. Spectacol frumos, spectatori puţini pe Esplanadă la Gala „Căluşului Românesc“

Căluşarii Ansamblului „Rândunica“ pot sta liniştiţi, până la ediţia viitoare sunt cei mai buni FOTO: Adevărul

Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc“, ediţia a XVIII-a, care s-a desfăşurat la Slatina de miercuri până vineri-seara, a fost câştigat în acest an de căluşarii de la Vâlcele, multiplu premiaţi şi la ediţiile trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căluşul s-a mutat, în week-end, la Caracal, unde se desgăşoară competiţia adulţilor, vineri-seară festivalul copiilor de la Slatina încheindu-se cu Gala laureaţilor.

Cei mai buni căluşari au fost, şi în acest an, cei din Olt, Amsamblul „Rândunica“ din Vâlcele, coordonat de coregraful Constantin Ispas,  primind trofeul. Ansamblul nu este, de alfel, la prima performanţă de acest gen la concursul de la Slatina, în primii ani fiind, practic, abonaţi la premii şi de două ori cei mai buni dintre cei buni.


Spectatori mai puţini decât ar fi meritat concurenţii

Vreme de trei zile, şi chiar şi astăzi, la o zi după încheierea festivalului-concurs de folclor „Căluşul Românesc“, străzile Slatinei au avut căluşari la tot pasul. S-au făcut sute, poate mii de fotografii,  slătinenii au avut ocazia să vadă şi pe scenă, dar şi în stradă jocul de căluş, alături de jocurile populare specifice fiecărei zone folclorice din ţară. Aproape 100 de formaţii, ansambluri şi cete de dansatori din toată ţara au încântat spectatorii, înfruntând temperaturile caniculare. Din păcate, căldura i-a lipsit pe talentaţii dansatori de asistenţa pe care o meritau, Esplanada fiind cuptor.

Nu s-a dansat doar olteneşte pe scena festivalului 

Vineri-seara, când aerul a devenit respirabil şi cetăţenii s-au îndreptat în valuri către scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, spectacolul s-a încheiat mai devreme decât în serile precedente.
Copiii au plecat spre casă obosiţi, cei mai mulţi dintre ei şi fericiţi, acordându-se zeci de premii, având în vedere secţiunile numeroase în cadrul cărora s-a concurat. Peste 1000 de concurenţi au fost numai din judeţul Olt, peste 600 din ţară, în trei zile întregi de spectacol total.


CITIŢI ŞI: Căluşul la superlativ. O demonstraţie cu peste 300 de copii-căluşari, la 40 de grade Celsius. Invitat: „Mi-au dat lacrimile!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările