Cabinet de pneumologie la Spitalul Judeţean din Slatina

Cabinet
de pneumologie la Spitalul Judeţean din Slatina

Bolnavii de TBC pot veni acum pentru consultaţii medicale la Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Începutul lunii aprilie a adus cu cine o veste proastă şi una bună pentru bolnavi de TBC din judeţ. Astfel, unii se vor bucura să afle că, în cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean Slatina, a fost deschis un cabinet de pneumologie, iar alţii se vor supăra să ştie că este vorba de vechiul cabinet de la Scorniceşti. Sunt speranţe însă pentru redeschiderea cabinetului din Scorniceşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înfiinţarea unui cabinet de pneumologie la Slatina a venit ca urmare a unei solicitări a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, care a dorit să întregească paleta de cabinete medicale din cadrul Ambulatoriului spitalului, ce acoperă deja majoritatea bolilor. În fapt, cabinetul de pneumologie deschis marţi - 1 aprilie, în locaţia menţionată, este cel de la Scorniceşti, unde a funcţionat până deunăzi.

Diriguitorii Spitalului Judeţean Slatina au precizat că nu intenţionează să lase zona Scorniceşti fără cabinet de pneumoftiziologie, mai ales că aici a funcţionat, până acum câteva ani, singurul spital cu profil TBC din întreg judeţul. Astfel, dr. Andrei Iordache, a precizat că a solicitat aprobarea ministerului de resort pentru deschiderea unui cabinet de pneumologie şi la Scorniceşti, ceea ce va face ca în judeţ să existe două asemenea cabinete. În prezent se aşteaptă răspunsul de la Bucureşti în acest sens.

Noul cabinet TBC de la Slatina funcţionează la etajul 1 al Policlinicii Spitalului Judeţean Slatina (Ambulatoriul, n.a.) şi va fi deservit de nu mai puţin de şapte medici. Programul de lucru este similar cu cel al celorlalte cabinete medicale: zilnic, între orele 07.00-14.00.

 

Mai puteţi citi:

Anchetă la Spitalul Judeţean Slatina după ce sânge cu hepatita B ar fi fost transfuzat unor pacienţi

Inspecţia Sanitară de Stat a plecat în Control la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina. Surse: „Sângele nu era infectat”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările