Bunicul băiatului logodit cu fata de 12 ani care ar fi fost deflorată de soacră: „La noi aşa e tradiţia: ne logodim, dar nu că luăm cu japca“

Bunicul băiatului logodit cu fata de 12 ani care ar fi fost deflorată de soacră: „La noi aşa e tradiţia: ne logodim, dar nu că luăm cu japca“

„Mirele“ locuieşte cu familia sa în Slatina, pe strada Oltului, într-o casă modestă

În timp ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a deschis un dosar de cercetare penală în cazul reclamat de Partida Romilor, care sesiza că o fată de 11 ani, membră a etniei, ar fi fost supusă relelor tratamente de către mire şi viitoarea sa soacră, DGASPC Dolj are deja concluzia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partida Romilor a trimis în weekend-ul trecut către mai multe instituţii ale statului sesizări, reclamând faptul că o fată de 11 ani, din Craiova, ar fi fost „logodită“ cu un băiat de 20 de ani, iar după petrecere, mama mirelui ar fi deflorat-o cu degetele, pentru a convinge invitaţii că fata a fost virgină. A fost sesizat, astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, dar şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului, reprezentanţii Partidei Romilor din cele două judeţe, Olt şi Dolj, fiind trimişi de şefii de la structura centrală să cerceteze cazul.

În vreme ce sesizarea penală a fost redirecţionată Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, unitatea competentă, care a deschis un dosar penal, prim-procurorul dispunând efectuarea cercetărilor de către ofiţerii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, anchetele altor instituţii par să fi stabilit deja cum au stat lucrurile.

Concret, verdictul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, instituţie care a aflat despre caz luni, 2 septembrie 2019, deşi logodna se consumase cu patru zile înainte iar sesizările de la Partida Romilor erau trimise încă de vineri, este că nu s-ar fi întâmplat nimic nebişnuit. „Cele sesizate nu se confirmă“, este răspunsul oficial al DGASPC Dolj, obţinut telefonic. Reprezentanţii instituţiei ar fi ajuns la această concluzie după ce ar fi audiat şi copila.

„La noi aşa e tradiţia, ne logodim, ne…, dar nu că o luăm cu japca“

Audierile au început şi la IPJ Olt, urmare a demarării cercetărilor în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Au avut de dat explicaţii atât „mirele“, un băiat dintr-o familie din Slatina, care are 18 ani (în sesizare se preciza că ar avea 20 ani), cât şi părinţii acestuia, cei care ar fi aranjat căsătoria cu familia fetei din Craiova, mama băiatului fiind nevoită să dea explicaţii şi cu privire la acuzaţiile că ea ar fi cea care a deflorat-o pe copila în vârstă de 12 ani (despre copilă, în plângere, se preciza că ar avea 11 ani).

În timpul cât mare parte din familia băiatului se afla la poliţie, pe strada Oltului din Slatina, la locuinţa acestora, una modestă, aştepta răbdător tatăl socrului mare, care a declarat că nu poate înţelege de unde toate aceste acuzaţii şi că suspectează „invidia“.

Bărbatul a explicat că cele două familii de fapt „s-au înţeles, au stabilit să rămână până la 16 ani unde stă ea. Are 13 ani fata (n.r. – fata în fapt are 12 ani şi câteva luni). S-au înţeles, petrecură, mâncară, băură, aşa, între ei, şi a rămas fata la ei. Fata a rămas acolo. Că au mâncat şi au băut ei între ei, aia e altă treabă. Lumea nenorocită, lumea care pârăşte, alte măgării nu văd! Asta e de vină! Lumea a dracu’, invidioasă, a dracu’…“, a spus bărbatul, dând asigurări că n-ar fi fost vorba de nicio „plată“ a fetei, iniţial vehiculându-se suma de 10.000 euro. „Alţii, în alte judeţe, da, aşa fac, dau bani, dar la noi, nu, noi le dăm zestre şi aia, ca să-i ajutăm pe copii, cum ar veni să le dăm să se descurce în viaţă, nu că să plăteşti, să…“, a mai spus bărbatul.

Cei doi copii s-ar fi plăcut, n-ar fi la mijloc doar înţelegerea între părinţi, a mai spus bunicul mirelui, deşi recunoaşte că rolul părinţilor este hotărâtor.

„La noi aşa e tradiţia, ne logodim, ne…, dar nu că o luăm cu japca. Eu iau fata de la dumneata, să ştie lumea c-am luat-o. Cum ar veni, o iau ca să ştie lumea că e la mine. Asta nu e cu jignire. Când te-nţelegi, nu e cu japca, nu e cu forţa, nu e… E înţelegere după părinţi“, a mai spus bărbatul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: