Bronz la Balcaniada de Geografie pentru eleva Delia Dumitrescu. „O experienţă de neuitat, pe deplin meritată“

Bronz la Balcaniada de Geografie pentru eleva Delia Dumitrescu. „O experienţă de neuitat, pe deplin meritată“

Eleva Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina care a reprezentat România la Olimpiada Balcanică de Geografie s-a întors acasă cu medalia de bronz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delia Dumitrescu a făcut parte din lotul României care a concurat la Olimpiada Balcanică de Geografie, competiţie găzduită pentru prima dată de România, care s-a desfăşurat în perioada 24-29 iunie 2018 la Iaşi. 

„Felicitari domnişoarei DELIA DUMITRESCU pentru medalia de bronz obţinută la Balcaniada de Geografie! Tot efortul depus si dăruirea de care a dat dovadă au condus-o spre performaţa de a face parte din lotul României. Este o experienţă de neuitat, pe deplin meritată!“, este mesajul postat de profesoara ei, Angela Liţă.
Lotul României a obţinut, conform comunicatului postat pe site-ul Societăţii de Geografie din România, şapte medalii – două de aur, două de argint şi trei de bronz, România fiind participantul cu cele mai multe medalii şi cel mai bun punctaj, urmată de Slovenia, Bosnia Herţegovina şi Republica Moldova.

Delia Dumitrescu se pregăteşte să devină medic

Pasiunea Deliei pentru Geografie a început încă din gimnaziu, calificându-se la faza naţională a olimpiadei şi întorcându-se cu premii de fiecare dată. La fel de mult îi place, mărturisea într-o discuţie purtată cu câteva luni în urmă, şi biologia, iar visul său este să devină medic.

Experienţa Balcaniadei de Geografie este însă diferită de tot ce a încercat până acum, pentru competiţia internaţională pregătindu-se după manuale editate în limba engleză şi urmărind o programă cu totul diferită de cea de la clasă. Delia vorbeşte foarte bine şi limba engleză, limba oficială de concurs, cele mai multe dintre materialele de pregătire studiate fiind editate în această limbă.  Pentru Balcaniadă s-a pregătit intens să facă faţă celor trei probe complexe – proba scrisă, proba practică şi proba multimedia, rezultatul obţinut fiind dovada acestor eforturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: