UPDATE Braconier accidentat mortal de un coleg de vânătoare. „Este incredibil, eu nu ştiu cine Dumnezeului i-a făcut vânători!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 48 ani, din localitatea Bârza, a fost accidentat mortal duminică-seara, în jurul orei 20,00, în timpul unei partide ilegale de vânătoare.

UPDATE: Bărbatul care a murit în urma rănii suferite era înscris în Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Olt de puţină vreme, transferat de la o altă asociaţie. Ce s-a întâmplat acolo însă, din cele auzite de vânători, nu este conform regulilor de vânătoare. 

 „Membru AJVPS de puţin timp, a venit de o lună sau două la noi. Ei au fost membri vânători la AV „Oltul“ şi de nici două luni se transferaseră la noi, nici nu-i ştiu cine sunt. Sunt din zona Balşului. Pentru mine e o chestie de... Cum Dumnezeului se aşează în diagonală unul în faţa altuia, este incredibil, eu nu ştiu cine i-a făcut vânători. Un an de zile faci cursuri. Acuma, nu-s vinovaţi nici oamenii ăia, acolo ei poate s-au comportat bine, oamenii ăia nu i-au învăţat să se ducă la braconaj, la furat, ăia i-au învăţat cum să se comporte într-o vânătoare normală, corectă“, a declarat preşedintele AJVPS Olt, Mihai Albulescu.

Ştirea iniţială

Cel care l-a împuşcat mortal este un amic de-al său, un bărbat de 36 ani, tot din Bârza, cei doi aflându-se singuri la vânătoare de mistreţi.

„Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat, de 48 ani, din comuna Bârza, ar fi fost împuşcat accidental în timpul unei partide de vânătoare neautorizate, de un bărbat, de 36 ani, din comuna Bârza. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, braconaj cinegetic şi nerespectarea  regimului armelor şi muniţiior“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Vânătoarea a avut loc în Pădurea Saru, administrată de Romsilva.

„Erau la braconaj, erau trei persoane din comuna Bârza, noi ştim de trei, care erau la o acţiune de braconaj, unul a fost împuşcat în genunchi, s-a secţionat artera femurală, a-ncercat să oprească sângerarea, probabil că n-a ştiut cum să facă, fiind şi noapte, şi şocat de ce s-a-ntâmplat acolo, a pierdut mult sânge, au anunţat ei Ambulanţa, dar până a venit ambulanţa a decedat unul din ei. Au fost acolo pădurarul, şeful de district de la noi, au venit şi organele de cercetare şi au preluat cazul. În jurul orei 20,00 s-a-ntâmplat“, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt care are în administrare fondul de vânătoare pe raza căruia s-a produs evenimentul, George Vâle.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite