Blocaj masiv pe calea ferată. Un tren de marfă cu 37 vagoane a deraiat în Drăgăneşti-Olt. Trenuri deviate şi curse anulate

Blocaj masiv pe calea ferată. Un tren de marfă cu 37 vagoane a deraiat în Drăgăneşti-Olt. Trenuri deviate şi curse anulate

Trenul de marfă care a deraiat are 37 vagoane şi transporta cereale

Un tren de marfă cu 37 vagoane a deraiat, în noaptea de duminică spre luni, 16/17 februarie 2020, în Drăgăneşti, judeţul Olt, mai multe trenuri care circulau pe această rută fiind fie deviate, fie oprite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunţat în această dimineaţă că traficul feroviar între staţiile Fărcaşele şi Dragăneşti Olt a fost închis în cursul nopţii, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

Un tren de marfă aparţinând operatorului privat Constantin Grup care avea în compunere 37 vagoane încărcate cu cereale a deraiat, 15 dintre vagoane fiind afectate, cinci căzând şi pe celălalt fir de mers.

Pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti – Craiova, reprezentanţii Regionalei CF Craiova au asigurat transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt – Caracal, a mai anunţat CFR SA.

Trenurile IR 1591, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineţii, însă călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Goleşti – Bucureşti Nord (şi retur).

Deocamdată nu se cunosc cauzele deraierii, acestea urmând a fi stabilite de către o comisie de specialitate, au precizat reprezentanţii CFR S.A.. 

Deraierea trenului de marfă afectează grav şi circulaţia trenurilor de călători, circulaţia feroviară fiind oprită pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între staţiile CF Stoeneşti şi Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt.

Conform datelor transmise de oficialii celor două companii nu sunt persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: