Biroul Electoral Judeţean Olt cere clarificări de la AEP în legătură cu scrisoarea unui parlamentar PSD împărţită alegătorilor

Biroul Electoral Judeţean Olt cere clarificări de la AEP în legătură cu scrisoarea unui parlamentar PSD împărţită alegătorilor

Scrisoarea a fost împărţită cetăţenilor din Cungrea FOTO: Facebook/Liviu Voiculescu

Afişele electorale postate şi în locurile neamenajate în acest scop, dar şi răspândirea de materiale electorale fără însemnele pe care le menţionează legea au făcut din nou obiectul sesizărilor trimise către Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

BEJ Olt a adoptat marţi, 21 mai 2019, noi hotărâri, soluţionând, astfel, mai multe cereri şi sesizări venite către acest for. Cele mai multe se referă la locurile în care anumite partide şi-au postat afişele electorale sau la numărul de afişe, reprezentanţii partidelor afişând însemnele formaţiunilor fie în număr mai mare decât cel prevăzut fiecărui competitor pe panourile de afişaj, fie în alte locuri decât cele destinate acestui scop.

O altă plângere luată în discuţie marţi a fost cea înaintată de PNL Olt şi care se referea la un material de campanie trimis de senatorul PSD Renică Diaconescu alegătorilor din localitatea Cungrea, dar care nu avea inscripţionate, conform legii, datele obligatorii: tirajul şi cine a comandat afişele. „N-

am admis-o, pentru că nu se referă la un material de campanie. Este o scrisoare, n-are nici însemne de partid, am dat-o către clarificare AEP“, a declarat Dan Stoichicescu, purtătorul de cuvânt al BEJ Olt.

Membrii BEJ au mai luat în discuţie noi renunţări la poziţia în care au fost desemnaţi înaintate de preşedinţi şi locţiitori în secţiile de votare, sau simpli membri, numărul preşedinţilor şi locţiitorilor care au renunţat la post până acum ajungând la aproape 30, în condiţiile în care sunt organizate 380 secţii de votare în judeţul Olt.

Preşedinţii şi locţiitorii sunt convocaţi, miercuri, 22 mai 2019, la o şedinţă de instruire, unde le vor fi repartizate mai multe materiale informative, dar şi aparatura pusă la dispoziţie de STS pentru comunicarea în timp real a datelor  în procesul de votare, la acest tur de scrutin realizându-se şi supravegherea electronică a prezenţei alegătorilor la urne.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: