„Baronul roşu“ Paul Stănescu a demisionat din fruntea PSD Olt

„Baronul roşu“ Paul
Stănescu a demisionat din fruntea PSD Olt

Paul Stănescu a demisionat din fruntea PSD Olt    (FOTO: Mugurel Manea)

Paul Stănescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi al PSD Olt, a anunţat, joi - 28 mai, că a demisionat din fruntea organizaţiei judeţene a partidului şi din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel national. Stănescu a spus că a luat această decizie în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, care a renunţat la funcţia de preşedinte executiv al PSD după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul social-democraţilor de la Olt, Paul Stănescu, a aşteptat câteva zile pentru a se pune de acord cu alţi omologi din ţară ai PSD. Acesta a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă derulată joi - 28 mai, la sediul central al partidului din Slatina, că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene de la Olt. Documentul oficial a fost înregistrat cu o zi înainte. 

Stănescu a declarat că face acest gest ”în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea”, care a renunţat zilele trecute la funcţia de preşedinte executiv al PSD după ce a fost condamnat la un an cu suspendare în Dosarul Referendumului.

”Am luat această decizie în urma demisiei lui Liviu Dragnea care a fost condamnat cu suspendare în urma organizării Referendumului de demitere a preşedintelui Băsescu. După cum ştim, în urma votului, Traian Băsescu a rămas preşedinte până în decembrie 2014. Atunci noi eram într-o alianţă cu PNL, atunci exista USL - un lucru bun la acea dată, dar, acum, colegii noştrii liberali aproape critică acele acţiuni. Eu spun că sunt lipsiţi de demnitate în momentul în care critici preşedintele executiv al PSD că a coordonat campania referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, în momentul în care nu au fost numai reprezentanţi ai PSD-ului, ci au fost şi lideri marcanţi ai PNL care, astăzi, au o cu totul altă părere. Cred că şi în politică trebuie să ai cuvânt, onoare, pentru că nu trebuie să spui de fiecare dată doar ce îţi convine sau ce ar vrea să audă unii sau alţii. Dar asta este problema lor şi poate ar fi mai bine să îşi aducă aminte aceste lucruri. Eu le-am spus colegilor mei din Comitetul Executiv că Dragnea nu a luat aceste decizii singur. Eu mi-am dat demisia nu în solidaritate cu persoana Liviu Dragnea, ci cu funcţia de preşedinte executiv al PSD. Am considerat că şi eu trebuie să îmi dau demisia din toate funcţiile politice”, a afirmat Paul Stănescu în conferinţa de presă de joi.


Paul Stănescu a intrat în PSD în 2003, iar în 2004 a fost ales consilier judeţean. Până în anul 2008 a stat ”în umbră”, după care, în vara menţionată, a intrat în cursa electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Olt cu şansa a treia, în faţa sa fiind plasaţi fostul “eurobaron” Marin Ionică (PDL, ex-lider al PSD Olt), respectiv Jenel Copilău (PNL). Stănescu a câştigat însă cursa la o diferenţă de cca. 800 de voturi şi, în 2012, şi-a mai adjudecat un mandat în fruntea Consiliului Judeţean Olt.

Deocamdată, conducerea interimară a organizaţiei judeţene va fi asigurată de preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.
 

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Paul Stănescu – “baronul Oltului”, împărăţeşte peste Consiliul Judeţean, filiala PSD Olt şi întreg judeţul

Trai, neneacă! Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

Preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu, îşi paraşutează fratele în Parlament

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările