Bărbat de 44 ani, fără alte boli, răpus de COVID. „Este despre boală, despre lupta pentru un loc la Terapie Intensivă, despre birocraţie şi hârtii“

Bărbat de 44 ani, fără alte boli, răpus de COVID. „Este despre boală, despre lupta pentru un loc la Terapie Intensivă, despre birocraţie şi hârtii“

Bărbatul a fost tratat la spitalul din Slatina timp de 11 zile, jumătate din perioadă în Terapie Intensivă FOTO. Alina Mitran

Un pacient diagnosticat cu COVID-19, care se lupta să trăiască, la Terapie Intensivă, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decesul bărbatului a survenit în contextul în care în ultimele zile s-a încercat în repetate rânduri transferarea pacientului la un spital care să-i ofere mai multe şanse de supravieţuire.  Mai mult, după ce familia s-a oferit în repetate rânduri să aducă donatori de plasmă imunizată, joi, 13 august 2020, în preziua decesului, spitalul a primit, în urma intervenţiei unui medic parlamentar din Olt şi cu ajutorul şefilor centrului judeţean de transfuzii, plasmă de la un spital din Argeş, însă nu i-a mai fost pacientului de niciun folos. Parte din chinul prin care a  trecut familia este redat, pe site-ul 10 NEWS Media, în câteva cuvinte de persoana care zile la rând a încercat să determine transferul bărbatului la un spital de rang superior.

„Virusul acesta nenorocit ia vieţi, oameni tineri, oameni dragi“

„Nu aş fi vrut să scriu niciodată această ştire. O scriu şi plâng…Am vrut să nu scriu o ştire seacă, ca el să rămână un număr în statistici, ci să expun această dramă. Virusul acesta nenorocit ia vieţi, oameni tineri, oameni dragi…Povestea este despre boală, despre lupta pentru un loc la terapie intensivă, despre birocraţie şi hârtii. Cam aşa se pierde viaţa unui om în vremurile acestea.

Am trăit fiecare clipă a acestei poveşti extrem de triste, de viaţă şi de moarte. Nu o să-i dau numele complet, nu am acordul familiei grav lovită de dispariţia prematură.

Nicu, văr primar cu soţul meu, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea nicio boală asociată. Toată viaţa lui a muncit, a făcut singur o casă, şi a crescut doi copii.
Totul a început în urmă cu trei săptămâni. Ajuns la mare, Nicu a început să facă febră şi frison. S-a întors acasă şi nu s-a simţit bine, dar a dus-o pe picioare. A venit rezultatul testului la virusul SARS-COV2 care a fost pozitiv. Medicul de familie i-a dat un tratament şi a rămas acasă în izolare. La câteva zile soţia a sesizat că Nicu are probleme de respiraţie şi s-a prezentat la Spitalul Slatina. 11 zile a stat internat la unitatea medicală, jumătate dintre ele fiind la Terapie Intensivă, starea sa degradându-se în fiecare zi. Avea plămânii grav afectaţi, iar numeroase cheaguri de sânge i se formaseră în cap.

Începând de marţi, familia sa a solicitat insistent transferul său către o unitate medical de rang superior, însă de peste tot s-au primit doar răspunsuri negative. Nu sunt locuri, nu sunt locuri. Joi a primit o pungă de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea târziu. Punga de plasmă a fost primită de la Argeş, deşi mai mulţi donatori s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Slatina ca să doneze pentru el.
Nu sunt locuri la terapie intensive nicăieri în ţară sau cel puţin aşa i s-a spus familiei.
Pe scurt…o drama, nu vreau să spun mai multe!

Te rog să mă ierţi că nu am putut face mai mult pentru tine!

Virusul există şi ia vieţi!“, scrie Florentina Ştefan-Ciobanu pe site-ul 10 News Media.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: