Balcaniada de Matematică pentru Juniori începe mâine la Slatina. Participanţi din 19 ţări

Balcaniada de Matematică pentru Juniori începe mâine la Slatina. Participanţi din 19 ţări

Slatina a devenit gazda evenimentului urmare a rezultatelor de excepţie obţinute de elevi. FOTO: reporterntv.ro

Slatina găzduieşte o ediţie aniversară a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, a XX-a, evenimentul fiind programat să se desfăşoare în perioada 24-29 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

România este pentru a treia oară gazda Balcaniadei de Matematică pentru Juniori, în timp ce Slatina a fost aleasă pentru prima oară ca oraş gazdă, Oltul fiind judeţul cu rezultate remarcabile ale elevilor la disciplina matematică. Rezultate de excepţie s-au înregistrat în ultimii 10 ani, Oltul obţinând o medalie de argint în 2007 (Alexandru Ciolan, C.N. „Ion Minulescu“ Slatina) şi o alta, tot de argint, în 2009 (Florin Mihai Barbu, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu“ Cracal), bifându-se şi patru calificări în lotul lărgit pentru selecţia echipei participante la Balcaniadă în 2007, 2008, 2013 şi 2015.

Organizatorii, Societatea de Ştiinţe Matematice din România- filiala Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, au anunţat că vor participa din străinătate 118 copii cu vârste de până la 15 ani şi jumătate, la care se adaugă şi concurenţii din România, 39 de leaderi şi deputy leaderi şi 13 observatori din 11 ţări oficiale – Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, RepublicaMoldova, Macedonia, Muntenegru, România (2 echipaje şi un echipaj local), Serbia, Turcia şi 8 ţări invitate – Azerbaidjan, Franţa, Indonezia, Kazakstan, Filipine, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei se va desfăşura sâmbătă dimineaţă, după ce, vineri, concurenţii vor fi primiţi de gazde şi conduşi în spaţiile de cazare asigurate de organizatori.
Concursul efectiv se va desfăşura duminică, iar luni se va încheia evaluarea lucrărilor, urmând ca festivitatea de închidere să aibă loc marţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările