Avocatul lui Gheorghe Dincă a dezvăluit când va fi trimis suspectul de crimă în judecată: „Apare riscul să fie pus în libertate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a a recunoscut că a omorât două tinere, a fost prezentat judecătorului pentru prelungirea mandatului de arestare, cu această ocazie avocatul său făcând declaraţii despre momentul la care va fi trimis în judecată clientul său.

Claudiu Lascoschi, unul dintre apărătorii din oficiu ai suspectului de crimă Gheorghe Dincă, le-a declarat jurnaliştilor, joi, 17 octombrie 2019, că momentul trimiterii clientului său în judecată se apropie.

„În circa o lună ar trebui făcută (n.r. - trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…) Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus“, a spus Lascoschi.

Gheorghe Dincă a ajuns joi, 17 octombrie 2019 în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, care s-au pronunţat în favoarea prelungirii arestului preventiv, mandatul în vigoare expirând în 24 octombrie 2019. De la Tribunalul Bucureşti Dincă a fost dus la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, unde se continua analiza comportamentală în cazul inculpatului care a recunoscut, în 28 iulie 2019, la două zile de când anchetatorii au descins în curtea sa din Caracal, că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, şi pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, din Dioşti, judeţul Dolj. Dincă a mărturisit că le-ar fi luat cu maşina din zone în care se aşteaptă maşini de ocazie, le-ar fi dus la domiciliul său, unde, după ce au fost violate (suspectul nu recunoaşte violul decât în cazul Alexandrei), le-ar fi ucis, motivând că uciderea s-a produs în urma unor conflicte spontane.

Cel mai probabil suspectul va fi trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceşanu, fata care la o zi de la răpire a reuşit să sune la 112, pentru care anchetatorii au adunat suficiente probe,  iar în cazul Luizei, dosarul ar putea fi disjuns.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite