Avocatul familiei Luizei, noi declaraţii de la Caracal: „Cred că vor fi persoane reţinute, măcar pentru mărturie mincinoasă“

Avocatul familiei Luizei, noi declaraţii de la Caracal: „Cred că vor fi persoane reţinute, măcar pentru mărturie mincinoasă“

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Melencu, a lansat acuzaţii de mărturie mincinasă în cazul vecinilor lui Gheorghe Dincă FOTO: G4 Media

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a vorbit luni, 12 august 2019, despre ce operaţiuni au mai derulat anchetatorii în dosarul celor două crime, dar şi despre persoanele audiate şi posibila intenţie a unor persoane nenominalizate de „a-l sinucide“ pe suspectul Gheorghe Dincă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentantul familiei Luizei Melencu - fata dispărută la mijlocul lunii aprilie 2019 a făcut la Caracal noi declaraţii despre cele întâmplate luni, 12 august 2019, în cercetarea celor două crime. Avocatul a fost mai reţinut în declaraţii decât de obicei, după ce Baroul Bucureşti, din care avocatul face parte, a anunţat vineri, 9 august 2019, că cercetează dacă activitatea desfăşurată şi poziţiile publice ale avocatului pot constitui temei pentru o cercetare disciplinară, dar şi în ce măsură actele de procedură dispuse de procurorul de caz pot constitui îngrădiri nepermise ale exercitării dreptului la apărare (aspect semnalat de Tonel Pop).

Pop a amintit în faţa jurnaliştilor că s-ar fi impus din rândul anchetatorilor o lege a tăcerii, dar că „pe de altă parte nici nimeni nu ne anunţă nimic. Nici nu ştiu ce să vă spun. Voi avea mai multe lucruri de spus când am să iau contact cu procurorul, au fost mai multe activităţi care s-au făcut la Bucureşti privind aceste expertize, şi acolo se întreprind cercectări, n-avem decât să avem încredere unii în alţii, până la proba contrarie, dar... nu văd nici şansele unei încrederi, ci mai mult germenii unei disperări, ca să zic aşa“, a declarat avocatul.

Pop a vorbit despre fotografiile găsite în laptopul lui Gheorghe Dincă, menţionând că acestea urmează să fie analizate individual, urmând ca Dincă să explice cine sunt persoanele imortalizate. „Cheia este la el. Mă tem foarte mult că cei care, să zic aşa, vor să facă rău şi nu să facă bine se gândesc la două teme: una din teme cred că este că i se promite că va fi scos nebun - nu am spus că i se promite de către autorităţi, să fim înţeleşi, pentru că orice cuvânt scot îl interpretaţi, unii dintre dumneavoastră,  într-un alt sens, iar alţii se gândesc cum să-l suprime. Părerea mea este - şi anunţ oficial, şi rog - să fie foarte bine păzit, să nu poată să fie sinucis“, a spus avocatul.

„Sunt foarte buni la minciuni, simulează, disimulează, o ţin pe-a lor“

Avocatul familiei Melencu a apreciat de asemenea că persoanele aflate în anturajul lui Gheorghe Dincă, audiate în ultimele zile, ar ascund, de fapt, adevărul, iar din acest motiv este posibil chiar să apară în perioada următoare reţineri.

„Audierile se extind şi cred că vor fi persoane care poate vor fi şi reţinute, măcar pentru mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului, pentru că mint de sting. Să ştiţi că acest individ are tot felul de trepăduşi care menţin o anumită omerta. Sunt foarte-foarte vicleni, foarte stabili, nu vreau să spun care şi cum, că de-abia aşteaptă să mă acuze Baroul Bucureşti (...) Mint şi nu vor să spună adevărul. Sunt foarte buni la minciuni, simulează, disimulează, o ţin pe-a lor, au tehnici de-a minţi, de-a manipula. Te uiţi aşa la ei, par nişte indivizi de nu dai doi bani pe ei. Mă scuzaţi, e o expresie generică, nu mă refer exact la unul din ei, să nu fiu acuzat că fac mai mulţi bani şi eu nu-i apreciez cum trebuie, dar vă spun: să-i vedeţi cum scriu, să-i vedeţi cum semnează, adevărate mici genii ale răului, mulţi din jurul lui, nu spun că vecinul din stânga, nici din dreapta, din jurul lui. În momentul în care va începe primul să vorbească, atunci va fi un bulgăre de zăpadă care se va rostogoli.  (...) Din punctul meu de vedere, dacă dosarul Luizei era instrumentat cum trebuie în acest moment nu vorbeam de cazul Alexandra şi nici de alte cazuri, eu bănuiesc că sunt şi alte cazuri intercalate între aceste două fete. Iar acolo miroase la propriu a cimitir, în această casă a groazei, v-am spus de prima dată, până să simţiţi şi dumneavoastră“, a mai spus Pop.

La domiciliul lui Gheorghe Dincă anchetatorii au reluat, luni, 12 august 2019, cercetările la faţa locului, urmând să intervină pentru descoperirea gropilor betonate şi dărâmarea chiar a zidurilor construite recent.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: