Aur european pentru România, la tenis de masa. Adina Diaconu a câştigat finala Campionatului European U 21 cu 4-0

Aur european pentru România, la tenis de masa. Adina Diaconu a câştigat finala Campionatului European U 21 cu 4-0

Adina Diaconu a câştigat aurul la Campionatul European U 21, din Portugalia FOTO: Facebook/Federaţia Română de Tenis de Masă

Adina Diaconu, vicecampioană naţională la seniori, medalie pe care a câştigat-o în urmă cu o săptămâna, este noua campioană europeană U 21.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Slătineanca Adina Diaconu a câştigat, duminică, 10 martie 2019, finala Campionatului European U 21, în Portugalia, învingând-o pe Maria Malanina , din Rusia, cu 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7). Este a doua medalie câştigată de Adina în Portugalia, în mai puţin de o lună, sportiva care s-a format şi se pregăteşte în continuare la Slatina cu antrenorul emerit Petre Arnăutu obţinând şi argintul în proba de simplu feminin la Openul Portugaliei U21.

Adina, în prezent componentă a echipei naţionale de senioare a României, a înregistrat, în decembrie 2016, o performanţă istorică pentru România, obţinând alături de coechipiera sa, Andreea Dragoman, prima medalie de aur la un campionat mondial pentru juniori.

Campionatul European U 21 s-a încheiat cu trei medalii pentru România, pe podium urcând  de asemenea Rareş Şipoş, care a jucat semifinala la simplu masculin şi a obţinut medalia de bronz, tot medalie de bronz obţinând şi Tania Plăian, la simplu feminin.

CITIŢI ŞI: Primul aur mondial la juniori pentru tenisul de masă românesc, obţinut de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman

Adina Diaconu, cea mai premiată jucătoare din tenisul de masă all-time. Duminică a câştigat al 12-lea titlu european din palmares

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: