Asistenta de la Spitalul Judeţean Slatina confirmată cu noul coronavirus a intrat în contact cu 12 pacienţi

Asistenta de la Spitalul Judeţean Slatina confirmată cu noul coronavirus a intrat în contact cu 12 pacienţi

Primul caz pozitiv la noul coronavirus înregistrat în rândul personalului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, o asistentă de la ATI, a intrat în contact direct cu 26 persoane în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta în cazul căreia rezultatul pozitiv a venit joi, 14 mai 2020, este asimptomatică. A fost testată în cadrul unui program propriu de testare decis de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din fondurile spitalului, în condiţiile în care epidemiologii DSP pot testa cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii doar personalul simptomatic.

Asistenta a intrat în contact direct cu 14 persoane din cadrul SJU Slatina, colegii acesteia fiind acum în izolare al domiciliu, într-un program de monitorizare, dar şi cu 12 pacienţi. O parte dintre pacienţi sunt în continuare internaţi, iar starea lor este bună, spun surse din cadrul SJU Slatina.

„Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de: 3, 4, 7, 10, 12 mai şi nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). (...) Contacţii direcţi ai asistentei, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă  Slatina, asimptomatici în prezent şi testaţi negativ pentru COVID – 19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII – a  şi a XIV – a. Continuitatea programului de lucru, în cadrul secţiei ATI, nu va fi afectată“, a transmis, joi, 14 mai 2020, conducerea SJU Slatina.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările