VIDEO Asfaltare în bătaie de joc. Nori grei de praf împrăştiaţi pe stradă la Slatina, pe motiv că „s-a stricat un utilaj, dar nu se pot întrerupe lucrările“

VIDEO Asfaltare în bătaie de joc. Nori grei de praf împrăştiaţi pe stradă la Slatina, pe motiv că „s-a stricat un utilaj, dar nu se pot întrerupe lucrările“

Slătinenii din zonă s-au săturat de praful pe care îl îndură de o lună FOTO: Alina Mitran

Firma care reasfaltează strada Libertăţii din Slatina, şi care a transformat, de o lună, artera în principala zonă poluată a Slatinei, a depăşit astăzi orice limită. Pentru că utilajul care mătura şi, probabil, aspira praful, s-a stricat, stratul generos a fost suflat cu un compresor direct pe stradă, spre stupefacţia trecătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delta ACM, firma care a câştigat, alături de Tel Drum, contractul-cadru pe patru ani, în valoare de 100 milioane lei, pentru asfaltări pe străzile Slatinei, a depăşit astăzi orice limită. Firma execută în prezent lucrări de asfaltare pe strada Libertăţii din Slatina (strada cuprinsă între Poştă şi ACR), iar investiţia trebuie finalizată, conform înţelegerii, până la finele lunii august. De o lună se frezează, se concasează, se cară asfaltul mărunţit, cetăţenii care locuiesc în zonă fiind deja disperaţi de norii grei de praf care doar noaptea nu se înalţă până la ultimul etaj (asta doar pentru că primăria a hotărât că asfaltările nu se pot face noaptea pentru că s-ar deranja somnul slătinenilor). Nici măcar o banală stropire cu apă nu se practică, de săptămâni de zile, nemaivorbind de calvarul pe care îl îndură şoferii obligaţi să circule pe această stradă, pentru că accesul nu a fost restricţionat.

Constructorul a început, de joi, 4 august, şi turnarea stratului de asfalt pe jumătate de arteră, la praful deja prezent adăugându-se şi mirosul greu de smoală. Vineri, în schimb, ca tacâmul să fie complet, a cedat un utilaj - vin precizări de la Primăria Slatina, căreia i-a fost semnalată problema - dar lucrătorii nu s-au împiedicat de acest amănunt. Utilajul, dotat cu o perie rotativă, era folosit pentru pregătirea terenului pentru a fi aplicat stratul de asfalt. În lipsa lui, constructorii folosesc un compresor cu ajutorul căruia „zboară“ stratul generos de praf unde l-o duce vântul.

 

 

Slătinenii prezenţi la „spectacol“ n-au ştiut ce să facă mai degrabă: să-şi facă semnul crucii (şi chiar s-a întâmplat), sau să-şi ducă protector mâna la nas şi să părăsească rapid zona. „E o adevărată bătaie de joc. Nu mai spun de faptul că nu ştiu dacă strada asta era prioritate, au distrus minunăţie de asfalt, doar să-şi ia ei banii!“, au sunat comentariile.

„Zâmbeşte, bă, apari la ştiri!“, au început lucrătorii să glumească între ei. „Lasă, mă, mă văd şi eu pe prima pagină!“, a comentat, cu chef de glumă, „autorul“.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea, spune că s-au primit de la reprezentanţii firmei asigurări că utilajul care strânge praful va fi reparat astăzi, dar că, presaţi de obligativitatea finalizării lucrărilor până la sfârşitul lunii august, nu-şi permit să întrerupă procesul.   


Încă 15 străzi de asfaltat până la finalizarea contractului

Contractul-cadru deosebit de generos pentru cele două firme se încheie în martie, anul viitor. Până atunci mai sunt încă milioane bune de cheltuit, motiv pentru care, în acest an, sunt programate pentru asfaltare alte 15 străzi, printre care: Zorleasca, Alice Botez, Ulmului, Aleea Macului, Milcovului, Centura Basarabilor, Elena Doamna, Tunari (între blvd. A.I. Cuza şi Alexe Marin), Ecaterina Teodoroiu (între staţiile PECO şi LUKOIL de lângă stadion), George Poboran, Salcâmului (rest), zona Steaua (segmentul betonat din jurul pieţei Steaua).

CITIŢI ŞI: Calvarul în trafic se mută, în Slatina, pe strada Libertăţii. Primăria plăteşte cu peste 1,5 milioane lei, fără TVA, frezarea şi covorul nou de asfalt

VIDEO Asfaltări la preţ de Slatina, pe ultima sută de metri, pentru Tel Drum, Delta ACM şi Panadria: Primăverii - 4 milioane lei, Cireaşov - peste 6 milioane lei, Artileriei – 2 milioane lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările