Aproape 900 de olteni, amendaţi de poliţişti în minivacanţa sărbătorilor de iarnă

Aproape 900 de olteni, amendaţi de
poliţişti în minivacanţa sărbătorilor de iarnă

Poliţiştii olteni au ieşit "în stradă" în număr mare şi în această minivacanţă de iarnă (FOTO: Mugurel Manea)

Sute de amenzi contravenţionale au aplicat efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt în perioada ce a reprezentat minivacanţa de sărbători. Mai exact, aproape 900 de conducători auto din judeţ s-au ales cu amenzi în urma uneia sau mai multor încălcări ale legislaţiei. Demn de menţionat este că, în timpul sărbătorilor de iarnă, în judeţ nu s-au înregistrat incidente deosebite şi aceasta datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Perioada sărbătorilor de iarnă care tocmai s-au încheiat a fost una dintre cele mai liniştite din ultimii ani pe raza judeţului Olt. Datorită prezenţei active a efectivelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, în intervalul menţionatnu s-au înregistrat incidente deosebite. Zilnic, aproximativ 250 de poliţişti olteni s-au aflat la datorie, desfăşurând activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilicit, dar şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. În această perioadă, poliţiştii rutieri olteni au aplicat nu mai puţin de 872 sancţiuni contravenţionale persoanelor care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, şi au reţinut 27 permise de conducere.

Măsurile de preîntâmpinare a incidentelor de orice fel au continuat şi la finalul minivacanţei de iarnă, astfel că duminică – 5 ianuarie, 40  de poliţişti de la Brigada Rutieră au acţionat în traficul rutier. În acest sens au fost folosite 12 autospeciale de poliţie dotate cu aparate radar, misiunea acestora fiind aceea de a monitoriza traficul rutier în vederea prevenirii evenimentelor grave şi combaterii încălcării regimului legal de viteză.

Atenţie la reîntoarcerea acasă!

“Pentru o întoarcere în siguranţă a turiştilor, dar nu numai - către domiciliu, au fost suplimentate efectivele de poliţie pe raza judeţului pe principalele artere rutiere, aceasta în scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi a preîntâmpina producerea unor evenimente grave. Atragem atenţia participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o manieră prudentă de conducere - fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză deoarece viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo - de drum sau trafic - reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Astfel, luminile de întâlnire este recomandabil să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. O atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

”Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile - mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”, a mai precizat oficialul IPJ Olt.

 

Mai puteţi citi:

Jandarmii olteni, prezenţi la datorie şi în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Hoţi de energie electrică, “curentaţi” de jandarmii olteni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările