Aproape 59 km de drum judeţean, finanţat cu 28 milioane euro, gata cel mai devreme peste 5 ani

Aproape 59 km de drum judeţean, finanţat cu 28 milioane euro, gata cel mai devreme peste 5 ani

Contractul a fost semnat, marţi, la Consiliul Judeţean FOTO: Alina Mitran

Consiliul Judeţean Olt a semnat ieri contractul de finanţare pentru reabilitarea a aproape 60 km de drum judeţean, beneficiare fiind 10 localităţi. Durata de implementare a proiectului a fost stabilită la 66 luni, „la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 28 milioane de euro vor veni, prin ADR- SV Oltenia, pentru modernizarea Drumului Judeţean DJ 546 Dăneasa (intersecţie DN 6) – Slatina (intersecţie DN 65) – Verguleasa (intersecţie DN 67  B). Drumul are o lungime de 58,367 km şi traversează 10 localităţi: Dăneasa, Drăgăneşti-Olt, Mărunţei, Coteana, Brebeni, Valea Mare,Slatina, Curtişoara, Teslui, Verguleasa.

În cadrul acestui proiect vor fi de asemenea reabilitate 75 podeţe, 11 poduri, 269 drumuri laterale, opt parcări, 26 staţii de autobuz, 60 de borne kilometrice, 540 de borne hectometrice, peste 5.000 metri liniari de parapeţi metalici, un zid de sprijin de 60 metri etc.  Perioada de implementare a proiectului se întinde, însă, pe 66 de luni, „la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului“, au precizat oficialii CJ Olt, termenul mare prevăzut având legătură cu noua legislaţie privind achiziţiile publice, echipa de implementare aşteptându-se la licitaţii care să se întindă pe perioade mari de timp.

Cert este că pentru moment s-a realizat documentaţia pentru licitaţia privind expertiza tehnică, fiind prima licitaţie care va fi lansată, în curând.
Din valoarea totală, de 128 milioane lei, a proiectului, Consiliul Judeţean Olt va susţine aproape 4,5 milioane lei, cheltuieli neeligibile.

Directorul ADR – SV Oltenia, Marilena Bogheanu, a anunţat că în curând vor fi lansate şi alte ghiduri de finanţare, astfel că administraţiile locale vor găsi oportunităţi de finanţare a proiectelor lor. Alte proiecte din judeţul Olt au trecut deja mai multe etape şi se află în faza de avizare, municipalitatea caracaleană obţinând, de exemplu, finanţare pentru reabilitarea Bibliotecii „Virgil Carianopol“. Tot prin finanţare europeană se vor efectua lucrări de reabilitare la Mânăstirea Brâncoveni şi la Biserica „Sfânta Treime“ din Slatina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările