Aproape 1.000 de contestaţii la Bacalaureat 2016 în Olt. Cele mai multe, la limba şi literatura română

Aproape 1.000 de contestaţii la Bacalaureat 2016 în Olt. Cele mai multe, la limba şi literatura română

Sute de candidaţi au contestat marţi notele FOTO: Alina Mitran

938 de contestaţii au depus candidaţii care au susţinut probele Bacalaureatului 2016 în judeţul Olt, cu toţii aşteptând rezultatele finale, care se publică sâmbătă, 16 iulie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare medie în judeţ a fost 9,93, înregistrată de o elevă a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, însă medii foarte bune, de peste 9, au fost peste 300, prin urmare candidaţii, dar şi foştii lor profesori, alături de oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, aşteaptă ca în urma contestaţiilor pe de o parte să se treacă pragul psihologic de 60% promovabilitate, iar pe de alta, de ce nu, ca elevii cu note foarte bune să ajungă la media 10.

În urma aflării rezultatelor iniţiale, la cele 12 centre de examen s-au depus 938 de contestaţii. Cele mai multe sunt la limba şi literatura română – profil Real – 246, şi Umanist – 159. La istorie s-au formulat 122 contestaţii, la geografie – 76, la matematică – tehnologic – 75, matematică – informatică – 58, matematică – ştiinţe – 36, anatomie – 46, biologie – 31, fizică – teoretic – 29, sociologie – 23 etc. Din cele 25 de discipline la care s-au susţinut probe scrise sunt câteva la care nu s-au formulat contestaţii – informatică-pascal, informatică – ştiinţe ale naturii, chimie organică – tehnologic, chimie anorganică – teoretic, chimie anorganică – tehnologic.

„Numărul de contestaţii este mai mic decât anul trecut, când am avut aproximativ 1.500, însă, ce-i drept, şi numărul candidaţilor este mai mic, diferenţa este de aproape 1.000. Rezultatele în urma contestaţiilor vor fi făcute publice în cursul zilei de sâmbătă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, insp. Mirela Paraschiv.

Tot pe baza rezultatelor finale de la Bacalaureatul 2016, sesiunea iunie-iulie, se va începe şi procesul de evaluare a şcolilor din judeţ. Deşi promovabilitatea în judeţ a crescut în acest an, faţă de anul trecut, cu peste două procente, Oltul se află, cu 59,75%, sub media naţională (de 66,7%) şi încă figurează, pe locul 9, în top 10 cele mai slabe rezultate la nivel naţional.

CITIŢI ŞI: Absolvenţii din Olt, aproape 60% promovabilitate la BAC. Eleva cu cea mai mare medie: „Vreau să rămân în România“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: