Angajaţii de la Spitalul Judeţean Slatina, şocaţi, după ce o asistentă a fost ucisă de un infirmier: „Ramona era un om bun, săritor, se implica să ajute“

Angajaţii de la Spitalul Judeţean Slatina, şocaţi, după ce o asistentă a fost ucisă de un infirmier: „Ramona era un om bun, săritor, se implica să ajute“

Vestea că un infirmier a omorât o colegă asistentă, după care şi-a pus capăt zilelor, a şocat angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă. Anchetatorii spun că la mijloc a fost gelozia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un infirmier care lucra la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina din 1994 şi-a omorât cu mai multe lovituri de cuţit colega, asistentă la acelaşi spital din 2002. Între cei doi, spun anchetatorii, exista o relaţie intimă de aproximativ un an, însă acum rămâne să se stabilească nu cumva decizia vreunuia dintre parteneri de a-i pune capăt a stat la baza gestului bărbatului.

„Din cercetările pe care le-am făcut până în prezent a rezultat că între cei doi exista o relaţie. Pe fondul acestei relaţii, şi din motive de gelozie, el îi aplică mai multe lovituri cu un cuţit şi în cele din urmă s-a sinucis şi el. Iniţial şi-a tăiat venele, apoi şi-a secţionat gâtul. Cadavrele sunt la morgă pentru necropsie“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, precizând că în noaptea producerii faptei, 3 spre 4 martie 2018, au fost audiaţi o parte dintre colegii celor doi, dar că ancheta nu s-a încheiat.

Despre Ramona Cosmescu, asistenta din cadrul secţiei Psihiatrie, care în trecut a ocupat şi funcţia de asistent-şef al secţiei, cei care au cunoscut-o au doar cuvinte de laudă.

„Era un om bun, săritor, empatic, găsea tot timpul o soluţie dacă-i cereai ajutorul, şi nu vorbesc doar despre relaţiile de serviciu, se implica să te ajute şi dacă aveai o problemă personală, dezinteresat, lucru pe care nu multe persoane-l fac. Era discretă, cerebrală, sincer, mă miră enorm cele întâmplate. Chiar n-aş vrea să aud că se spun lucruri rele despre ea, pentru că vor fi comentarii de tot felul, pentru că nu le-ar merita“, a declarat o asistentă, fără să-şi dezvăluie numele.

Lucrurile nu stau la fel când vine vorba despre bărbat, Gheorghe Ghenea, despre care s-ar fi semnalat faptul că are, uneori, un comportament violent şi faţă de pacienţi. „Nu-mi dau seama cum n-a sesizat că este în pericol. În acelaşi timp mă mai gândesc la faptul că, în general, nu reacţionăm la timp şi nu sancţionăm comportamentele violente, pentru că atitudinea acestui bărbat nu ar fi trebuit să treacă neobservată, cu atât mai mult într-o secţie cu psihiatri“, a mai spus colega celor doi.

Personalul chemat încă din noaptea de sâmbătă/duminică să intre în tură mai devreme, pentru ca cei care au văzut grozăvia, şi care au fost puternic afectaţi, să poată merge acasă, s-a ferit, duminică, să facă în faţa camerelor aprecieri la adresa celor doi. Un infirmier, solicitat să-şi descrie colegul, a spus doar că „era un coleg bun“, la fel şi asistenta, şi că „suntem un colectiv bun“.

Crima s-a petrecut într-un salon. Înainte de crimă, uşile salonului au fost blocate. Asistenta care se afla pe tura de noapte a constatat că uşa e blocată, a chemat pompierii, iar ei au spart uşa, după care au făcut descoperirea.
 
Managerul spitalului în care s-a produs crima, Cătălin Rotea, care a fost anunţat încă de azi-noapte şi a însoţit procurorul de caz la faţa locului, a declarat că cele văzute acolo sunt greu de redat.
 
„Nişte imagini traumatizante pentru un om normal. (...) Imaginile pe care le-am văzut eu le-au văzut şi colegii lor“, a spus Rotea, precizând că relaţia celor doi, conform spuselor angajaţilor din cadrul secţiei Psihiatrie, „nu era o relaţie explicită sau o relaţie afişată“.
 
La faţa locului, după ce pompierii au reuşit să deblocheze uşa, blocată cu o canapea din sala de tratamente, unde s-a produs totul, imaginile au fost de coşmar. Cei doi zăceau întinşi pe podea, cu faţa în jos, femeia având rănile în urma loviturilor de cuţit pe care bărbatul i le-a aplicat, iar bărbatul, de asemenea plin de sânge, după ce şi-a tăiat venele.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările