A.M.R. - 2 ani pentru gaze naturale în oraşul Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din oraşul Corabia, judeţul Olt, trebuie să mai aştepte aproximativ doi ani până vor putea să beneficieze de „luxul” de a folosi gaze naturale. Până atunci, cei aproape 20.000 de locuitori ai urbei de la Dunăre va trebui să se descurce în continuare ca şi până acum, adică să folosească lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice sau butelii cu aragaz.

Locuitorii oraşului Corabia, judeţul Olt, mai au de aşteptat maximum doi ani până vor avea posibilitatea de a beneficia de gaze naturale, un „lux” cotidian pentru alte localităţi ale secolului actual. Societatea Transgaz Mediaş, cea care va furniza combustibilul, a emis ordinul de începere a lucrărilor la introducere a conductei de transport gaze naturale între Turnu Măgurele – Corabia. Ordinul este semnat a intra în vigoare începând cu data de 15 noiembrie.

“Mult a fost, puţin a rămas, ca să mă exprim astfel. Aşa cum am promis, oraşul Corabia nu va mai avea de îndurat problemele de până acum, iar aspectul referitor la introducerea de gaze naturale în acest oraş urgisit este doar unul dintre ele. Trebuie să mărturisesc că acest document (ordinul de începere a lucrărilor, n.a.) a venit pe ultimii metri, şi nu pe ultima sută de metri. Am avut noroc că cei din conducetea Consiliului Judeţean Olt au înţeles urgenţa şi necesitatea acestui document în demararea lucrărilor şi s-au implicat pentru că, altfel, trebuie să vă spun că pe 18 noiembrie ar fi urmat să expire termenul certificatului de urbanism în acest sens. Cu alte cuvinte, dacă nu se intervenea în aceste ultime zile, toţi banii cheltuiţi până acum în obţinerea tuturor avizelor – şi vorbesc aici despre sute de milioane de lei vechi – ar fi expirat după această dată”, a declarat primarul oraşului Corabia, Iulică Oane.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Şeful administraţiei publice locale s-a arătat sigur de faptul că, odată ce reţeaua de gaze naturale va ajunge în oraş, va genera o revigorare fără precedent a urbei.

“Orăşenii” din Corabia se încălzesc cu lemne de foc

Conducta de gaze naturale ce urmează a fi introdusă între Turnu Măgurele şi Corabia va avea lungimea de 27,1 kilometri. Firma care va realiza această aducţiune între cele două localităţi este SC T.M.U.C.B. SA Bucureşti, ea având la dispoziţie un an de zile. Valoarea contractului se ridică la 18.056.000 lei fără T.V.A.

Firma care va realiza distribuţia propriu-zisă a gazelor naturale în oraşul de la Dunăre este SC Wirom Gas SA, care va investi peste trei milioane de euro în realizarea proiectului. În acest scop va fi construită în oraş o reţea de conducte cu o lungime de până la 45 kilometri, aceasta urmând să fie una dintre cele mai moderne reţele din polietilenă în regim de presiune medie din ţara noastră. Compania Wirom va trebui să termine lucrarea pe parcursul unui an din momentul în care reţeaua de gaze naturale va ajunge în oraş.

La ora actuală, oraşul Corabia are o populaţie de circa 20.000 de locuitori. În oraş există 6.700 locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de firme. Toţi aceştia folosesc pentru încălzire lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice combustibil lichid sau butelii pe gaz. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite