Amendă de 100.000 de lei pentru proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina care nu au permis echipei Gărzii de Mediu să intre pentru control

Amendă de 100.000 de lei pentru proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina care nu au permis echipei Gărzii de Mediu să intre pentru control

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina au refuzat accesul echipei de la Garda de Mediu care sosise în control tocmai pentru a verifica dacă acolo se încalcă legislaţia în domeniu, iar pentru acest lucru au fost amendaţi cu 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garda de Mediu a transmis, printr-un comunicat de presă, că, în urma mai multor sesizări  potrivit cărora la incineratorul de deşeuri din localitatea Slatina, judeţul Olt, deţinut de S.C. Xtreme Ecoenergy Group SRL, au loc frecvente încălcări ale normelor legislaţiei de mediu, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu a mers în control la acel obiectiv.

“Din păcate, încălcând grav legea şi complicându-şi şi mai tare situaţia, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament.În consecinţă, operatorul economic ce are în proprietate acest incinerator va fi sancţionat pentru nefacilitarea controlului, cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu precizează că va continua demersurile pentru a fi permis accesul comisarilor pe amplasamentul incineratorului şi pentru finalizarea controlului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările