Alte patru cazuri în focarul de coronavirus de la Spitalul Slatina. Secţia Chirurgie Plastică a fost izolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
slatina container sju

Două asistente şi două infirmiere din cadrul secţiei Chirurgie Plastică a SJU Slatina au fost confirmate cu noul coronavirus, ca urmare a focarului apărut în cursul săptămânii trecute.

După ce patru pacienţi din cadrul secţiei Chirurgie Plastică au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma testării personalului au apărut alte patru cazuri pozitive.     Este vorba de două asistente şi două infirmiere din cadrul secţiei, astfel că s-a luat decizia de a se izola secţia, care va funcţiona în continuare pentru pacienţii deja internaţi şi care care au în continuare nevoie de îngrijiri medicale, noile internări pentru cazurile de Chirurgie Plastică fiind posibile în secţia de Chirurgie Generală sau fiind transferate către alte unităţi spitaliceşti, a anunţat conducerea SJU Slatina, prin intermediul unui comunicat de presă. 

„În data de 07.06.2020, 32 de persoane, angajaţi ai secţiei Chirurgie Plastică şi ATI, (care au intrat în contact cu pacienţii secţiei Chirurgie Plastică, confirmaţi Covid – 19), au fost testate pentru depistarea infecţiei Covid – 19. Din totalul probelor prelevate:

  • 28 rezultate au fost negative şi 4 rezultate pozitive (două asistente şi două infirmiere, angajate ale secţiei Chirurgie Plastică).

   Pentru a evita orice risc, SJU Slatina a adoptat următoarele măsuri:

  • În ceea ce priveşte pacienţii internaţi în cadrul secţiei Chirurgie Plastică a SJU Slatina, aşa cum vă menţionam anterior, din totalul celor 12 probe recoltate:
  • 8  rezultate au fost negative, iar 4 pozitive. Întrucât, trei dintre pacienţi nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică, au fost mutaţi în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al patrulea pacient, a fost transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19;
  • Din totalul pacienţilor, ale căror teste sunt negative, trei au fost externaţi, urmând ca ceilalţi cinci pacienţi să fie testaţi, încă o dată, înainte de externare;     
  • Personalul medical din cadrul secţiei Chirurgie Plastică va fi retestat peste 7 zile şi îşi desfăşoară activitatea cu numărul strict necesar pentru tratarea celor cinci pacienţi internaţi. De asemenea, cu excepţia colegilor care asigură derularea activităţii în cadrul secţiei, restul se află în izolare la domiciliu;
  • Internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul secţiei Chirurgie Generală sau se transferă  către alte unităţi spitaliceşti;
  • Accesul personalului în secţia Chirurgie Plastică se face folosind o ieşire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secţiile învecinate a fost blocată“, a transmis conducerea unităţii.

   Numărul de persoane infectate din rândul personalului medical de la spitalul slătinean a depăşit, astfel, 10, apărând de asemenea cazuri în secţiile Boli Infecţioase, ATI, Bloc Operator, Cardiologie. Asistenţii de la ATI, Bloc Operator şi Cardiologie sunt deja vindecaţi, toţi contacţii direcţi ai acestora fiind negativi, conform conducerii spitalului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite