Alina Gorghiu şi Vasile Blaga cer destituirea prefectului de Olt: „Este un politruc care pune presiune pe primarii PNL pentru a trece la PSD“

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga cer destituirea prefectului de Olt: „Este un politruc care pune presiune pe primarii PNL pentru a trece la PSD“

„Alina Gorghiu şi Vasile Blaga susţin că în mai multe judeţe din Oltenia se impune reevaluarea activităţii prefecţilor FOTO Alina Mitran“

Prefectul de Olt Silviu Neacşu, neatins până acum de remanierea operată de premierul Dacian Cioloş în ţară în urma căreia au picat 13 prefecţi, a intrat sub lupa co-preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, ambii solicitând destituirea prefectului pe motiv că se implică în racolarea primarilor PNL pentru PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezenţi la Slatina pentru lansarea candidaţilor PNL în cursa pentru primăriile din judeţ, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au făcut, chiar în debutul conferinţei de presă, referire la prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu.

„Obligatoriu premierul Cioloş va trebui să se aplece şi asupra prefectului de Olt, Silviu Neacşu. Este un politruc care nu ştie să facă altceva decât să caute primarii PNL, în calitatea sa, probabil, de fost vicepreşedinte al PSD-ului, şi să pună presiune pe ei pentru a merge la PSD.

Eu vă spun astăzi că nu voi accepta genul acesta de comportament politic care nu are nimic de-a face cu funcţia domniei sale de înalt funcţionar public şi că dacă nu pricepe că această conduită este complet nesănătoasă pentru procesul electoral din România am să fac orice fel de demers, dar orice fel de demers, ca dumnealui să înţeleagă forţat de împrejurări, pentru că domnia sa nu cred că poate să priceapă singur. Ca atare, îi cer lui Cioloş să-l schimbe de urgenţă şi să vină aici cu un înalt funcţionar public care înţelege să nu influenţeze procesul electoral“, a spus Gorghiu.

„Noi ne vedem de treburile noastre, care sunt administrative“

Acelaşi punct de vedere l-a exprimat şi Vasile Blaga, acesta făcând apel chiar la evaluarea tuturor prefecţilor din Oltenia. „Şi eu îl rog pe domnul premier Cioloş să facă ceea ce i-am cerut noi încă de când era doar premier desemnat, pentru că nu i-am cerut multe lucruri pentru a-l susţine. I-am spus să depolitizeze administraţia pentru că ne dorim alegeri corecte, nu i-am dat nume de prefecţi. Ne-ar interesa însă evaluarea tuturor prefecţilor din Oltenia. Eu nu pot să înţeleg cum rămâne la Mehedinţi  prefect un domn care nu pune în aplicare de trei ani hotărâri judecătoreşti definitive“, a declarat Blaga.

Nici cei doi co-preşedinţi şi nici co-preşedinţii PNL Olt Siminica Mirea şi Gigel Ştirbu nu au dorit, în schimb, să facă publice numele primarilor PNL din Olt supuşi presiunilor prefectului, menţionând doar că dacă se doreşte, premierul poate dispune un control pe temă.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere, prefectul Silviu Neacşu a spus că nu doreşte să intre „în discuţii de politicieni“. „Noi ne vedem de treburile noastre, care sunt administrative, dânşii fac declaraţii de oameni politici“, a spus Neacşu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările